De start van de zomertijd

In de nacht van 29 op 30 maart gaat de zomertijd in en zetten we de klok een uur vooruit. Dit betekent langere avonden met daglicht, maar voor sommigen ook even wennen aan een kortere nacht. Ooit bedacht om energie te besparen, wordt de zomertijd nu vooral gezien als een manier om meer uit de lange dagen te halen. Hoe dan ook, het is een teken dat de lente echt begonnen is en de zomer steeds dichterbij komt.

Bent u opzoek naar wat nieuwe boeken om tijdens de zomertijd te lezen? Bekijk dan de boeken hieronder.

 

Geschiedenis voor morgen
De ineenstorting van welvaartsstaten, supercyclonen, megadroogtes, extreemrechts extremisme, ongebreidelde virussen, energietekorten, cyberaanvallen: de mensheid beweegt zich richting een tijdperk van permanente crisis. Hoe kunnen we ons een weg banen door dit alles?

Terwijl politici vastzitten in het nu, pleit Krznaric in Geschiedenis voor morgen voor een blik achterwaarts om de toekomst vorm te geven. Hij put hoopvolle lessen uit de geschiedenis om deze crises te overwinnen en onthult hoe het verleden niet alleen ons begrip van gisteren verdiept, maar ook onze relatie met de toekomst herdefinieert.

of bestel het e-book.

 

Leer denken als een filosoof
Hoe kan filosofie ons helpen in een tijd waarin zowel maatschappelijke als persoonlijke problemen alleen maar groter lijken te worden? Door alles te bevragen!

In Leer denken als een filosoof presenteert Baggini twaalf fundamentele principes voor een meer humane, evenwichtige en rationele benadering van het denken. Van het in twijfel trekken van alles, ook onze eigen vragen, tot het vasthouden aan feiten en het streven naar zelfstandig denken, zonder eenzelvig te worden. Met alledaagse voorbeelden daagt Baggini ons uit om onze denkwijze te herzien en laat hij zien hoe deze principes kunnen worden toegepast in ons eigen leven.

of bestel het e-book.

 

Bewustzijnscultuur
In dit boek laat filosoof Thomas Metzinger zien hoe bewustzijnsonderzoek ons kan helpen een ethiek te ontwikkelen in onze tijd van crisis. Wij mensen kunnen onszelf straks niet meer serieus nemen als rationele wezens, omdat we decennialang empirische feiten hebben genegeerd met een verwoeste planeet als gevolg. Volgens Metzinger hebben we een radicaal nieuwe bewustzijnscultuur nodig gebaseerd op eerlijkheid, compassie en creativiteit.

of bestel het e-book.

 

De toekomst is eindeloos
Een week in de bossen in Noorwegen zonder technologie, vormt voor Roland van der Vorst het startpunt van een filosofische zoektocht naar de gevolgen van digitalisering. Technologie verweeft zich in ons dagelijks leven in een niet bij te houden tempo – en dat wordt in de toekomst alleen maar intenser. Hiermee gepaard gaat angst voor het onbekende, voor controleverlies en afhankelijkheid. Wie zijn wij nog zonder technologie?

Van der Vorst neemt de lezer mee op reis – via de studeerkamer, de stad, het strand, de trein en het bos – en in die context worden de effecten van digitalisering op ons leven en denken concreet. Wat volgt is een unieke literaire leeservaring waarin alle clichés over technologie ontweken worden. Van der Vorst biedt een radicaal nieuw en uiteindelijk hoopvol perspectief op het leven in het digitale tijdperk.

of bestel het e-book.

 

Leven is leren
Leven is leren is het praktische vervolg op de bestseller De kracht van rust (20.000 ex. verkocht)In dit boek laat stiltetrainer Mirjam van der Vegt aan de hand van thema’s zoals kwetsbaarheid, moed, balans en veerkracht zien hoe we kennis over het goede leven daadwerkelijk toepassen. Met inspiratie uit de psychologie, Westerse spiritualiteit en persoonlijke ontmoetingen en verhalen.

Leven is leren is hét boek voor iedereen die zichzelf ruimte, rust en richting gunt.

of bestel het e-book.

 

Wil je vaker op de hoogte worden gehouden van interessante boeken, acties en interviews? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!