Drie boeken voor Moederdag

Moederdag staat weer voor de deur! En hoe kan het beter dan haar blij te maken met een goed boek? Daarom hebben wij drie boeken uitgezocht die perfect bij deze Moederdag passen. Geef bijvoorbeeld Je bent al mooi cadeau, over de schoonheid van imperfectie. Of ga je voor Chowa? Balans vinden in een leven vol spanning is op dit moment een mooi hart onder de riem. En dan zou Simone de Beauvoir, over één van de belangrijkste denkers van de twintigste eeuw, ook nog eens een mooi geschenk zijn. Misschien alle drie wel? Bekijk de drie boeken voor Moederdag hier:

Je bent al mooi van Liesbeth Woertman

Je bent al mooi is het nieuwe boek van Liesbeth Woertman, expert op het gebied van lichaamsbeelden in relatie tot (sociale) media.Hoewel we de afgelopen vijftig jaar feitelijk mooier zijn geworden — we hebben bijvoorbeeld een mooiere huid en een mooier gebit — blijkt uit onderzoek dat we steeds meer ontevreden zijn over ons uiterlijk. In een cultuur waar gemanipuleerde beelden de norm vormen, staat ons zelfbeeld onder grote druk. We scrollen langs perfecte lichamen en levens over onze schermen, maar ons eigen bestaan lijkt helemaal niet zo volmaakt.Woertman onderzocht wat deze beelden doen met de manier waarop we ons eigen lichaam ervaren. Door resultaten uit de psychologie te combineren met voorbeelden uit het dagelijks leven, reikt Woertman ons een boek aan vol pakkende en uitdagende inzichten.

'Je bent al mooi' één van de drie boeken voor moederdag

Chowa van Akemi Tanaka

Chowa is een manier van leven in balans met jezelf, anderen en de wereld om je heen.
Akemi Tanaka beschrijft in Chowa wat we van Japan kunnen leren om meer in harmonie te leven. Chowa is het Japanse begrip voor ‘de zoektocht naar balans’. Al eeuwenlang helpt chowa Japanners vorm te geven aan een leven dat vol is van spanning en verandering. Chowa maakt problemen leefbaar en vormt de basis van ikigai en wabi sabi. Via autobiografische verhalen en voorbeelden uit de Japanse samenleving biedt Tanaka de lezer een unieke en doorleefde inkijk in de Japanse manier van leven.
‘Chowa biedt probleemoplossende methoden die niet zozeer om het einddoel gaan, maar meer over de manier waarop je de tegengestelde krachten die het leven zo vaak op ons uitoefent, in balans kunt brengen; of het nu thuis is, op het werk, in onze studie of onze persoonlijke relaties. Chowa is geen mysterieuze Japanse “eigenschap”, maar eerder een filosofie, een serie oefeningen die onze manier van denken over onszelf en anderen kan veranderen.’

'Chowa', één van de drie boeken voor moederdag

Simone de Beauvoir van Kate Kirkpatrick

Filosoof, schrijver en feministisch icoon – Simone de Beauvoir was het allemaal. Biografe Kate Kirkpatrick had voor het eerst toegang tot nooit eerder beschikbare dagboeken en correspondentie. Het resultaat is een echte pageturner: diepgravend, verrassend en ontroerend. Deze baanbrekende biografie werpt een geheel nieuw licht op De Beauvoir, die definitief neergezet wordt als een van de belangrijkste denkers van de twintigste eeuw.
‘Toen De Beauvoir haar nu beroemde woorden in De tweede sekse schreef – “Je komt niet ter wereld als vrouw, je wordt vrouw” – wist ze niet hoe groot de invloed van dat boek zou zijn op de rest van haar leven of de levens van degenen die na haar kwamen. Er is veel geschreven over de betekenis van die zin, over wat dat betekent: vrouw “worden”. Dit boek is gewijd aan de vraag hoe De Beauvoir zelf is geworden wie ze werd.’ – Kate Kirkpatrick

'Simone de Beauvoir', één van de drie boeken voor moederdag