Hoe word ik een inconsequentialist?

Op 14 september verschijnt tegelijk met de cursus Hoe word ik een inconsequentialist het boek Waarom we de wereld niet rond kunnen krijgen. Pleidooi voor inconsequentie van Frank Meester. Als je het boek nu reserveert (tot en met 13 september 2021) en je Frank Meester je betaalbewijs mailt (info@burofludo.nl), ontvang je de cursus voor 10 euro in plaats van 39 euro!

Over de cursus

In de cursus Hoe word ik een inconsequentialist wandel je langs persoonlijke, maatschappelijke en ecologische kwesties en probeer je manieren te vinden om daar op een lichte manier mee om te gaan. Het gaat om vragen als wie ben ik? Hoe moet ik leven met de milieuproblematiek, met honger in de wereld, de polarisering van het maatschappelijk debat, discriminatie, nepnieuws en complottheorieën.

De inconsequentialist weet om te gaan met het gegeven dat je nu eenmaal een hokjesdenker bent die behoefte heeft aan duidelijkheid en dat het tegelijkertijd onmogelijk is alles in hokjes te stoppen omdat elke ordening tekort schiet. Het inzicht dat het nooit lukt om de wereld rond te krijgen, geeft lucht. De inconsequentialist laat niet alles varen, maar streeft op een lichte manier naar een goed leven.

Dat er geen alomvattend verhaal is mag misschien beangstigend klinken – waarschijnlijk zijn we er daarom ook vaak zo krampachtig naar op zoek –, maar daarin schuilt juist wel de mogelijkheid voor verandering en voor het vormgeven van jezelf.

De cursus duurt tien dagen en bestaat uit tien lessen van tien minuten. De lessen kun je op elk moment van de dag doen, op je telefoon, je computer of je tablet. Iedere les is een tekst en een opdracht. Door er gedurende een langere periode dagelijks even aan te werken, kun je aan jezelf schaven.