#ikleesthuis Tip 1: Het wonder van mindfulness

De wereld lijkt even op zijn kop te staan ten tijde van het coronavirus. Hoe vervelend de situatie ook is, je hebt opeens wel tijd voor een goed boek. ‘Vandaag niet naar buiten? Dan haal je de wereld naar binnen. Met een boek!’ luidt de slogan van stichting CPNB dan ook. De medewerkers van Ten Have vertellen je de aankomende dagen graag over hun favoriete boeken. Vandaag vertelt redactiestagiaire¬† Sanne over Het wonder van mindfulness.

In tijden van onzekerheid en stress is het makkelijk om mee te gaan met die onrust. Wat ik daarom zo fijn vind aan Het wonder van mindfulness is dat het me bewust maakt van het hier en nu. We zijn vaak bezig met twee of zelfs drie dingen tegelijk. We kijken tv, zijn bezig met onze telefoon en eten iets. Genieten we dan nog wel? Volgens auteur Thich Nhat Hanh is het antwoord nee.

Als monnik en zenmeester vindt hij het belangrijk om met aandacht te lezen. Zet daarom de tv uit, leg je telefoon weg en eet rustig. Heb geen haast maar ben je bewust van wat je doet. In zijn boek leert hij ons om kalmte en gemoedsrust te vinden met praktische aanwijzingen en oefeningen. Het is dus niet alleen een boek om ter ontspanning te lezen, maar je kunt zijn tips ook in de praktijk toepassen. Leg daarom je telefoon, die ontploft aan nieuwsmeldingen, weg en geniet van dit boek.

Over Het wonder van mindfulness

In Het wonder van mindfulness. De klassieke gids geeft zenmeester Thich Nhat Hanh praktische aanwijzingen en oefeningen om kalmte en gemoedsrust te vinden. Zelfs simpele handelingen, zoals theedrinken of een avondwandeling maken, kunnen krachtige oefeningen vormen voor innerlijke rust. Via mindfulness leren we ons te verbinden met het hier en nu, zodat we onszelf en de wereld om ons heen steeds beter begrijpen. Thich Nhat Hanh brengt wezenlijk geluk voor iedereen binnen handbereik.