Iedereen kan landen op de maan: dat is de belofte van Richard Wiseman. Maar hoe werkt dat, wanneer we binnen zitten? Hoe kunnen we onze passie najagen nu het openbare leven plat lijkt te komen liggen?
Allereerst is het belangrijk om te vinden wat die passie is. Waar je ogen van gaan stralen. Dit is de passie die het team van de Apollo-11 had voor reizen door de ruimte en de wetenschap daarbij. Dit is de brandstof om te landen op de maan, welk doel dat ook is. Daarbij is het mogelijk om meerdere passies te hebben.
Ten eerste willen veel mensen graag leven van wat ze het liefste doen.
Niet elke passie valt iets aan te verdienen. Maar daar heeft Wiseman ook raad voor: “Als jij moeite hebt te bedenken hoe dat mogelijk is, bedenk dan hoe je jouw passie misschien kunt integreren in het werk dat je al doet.” En tijdens deze tijden kunnen we dat toepassen tijdens onze nieuwe dagelijkse bezigheden. En kan je je passie niet beoefenen, lees er dan over. En wanneer er niet veel over te lezen valt, praat erover! Het grote voordeel van het internet is dat we op elk moment in contact kunnen komen met mensen die net zo gepassioneerd zijn als jij. En wie weet, wanneer de quarantaine voorbij is, land jij ook wel op jouw maan.
Benieuwd naar het boek?
De maanlanding, een ‘onmogelijke’ missie, werd een astronomisch succes. In tegenstelling tot gangbare theorieën triomfeerde hier geen excentrieke eenling, maar een team doodnormale mensen. Wat was hun geheim en hoe kunnen we dit toepassen in ons eigen leven?
Psycholoog Richard Wiseman verwerkt interviews met de nog levende teamleden, nieuw psychologisch onderzoek en praktische technieken. Zijn boek geeft 8 onmisbare lessen over teamwork, moed, doorzettingsvermogen en creativiteit.
Richard Wiseman (1966) is hoogleraar psychologie en onderzoekt paranormale verschijnselen en thema’s als kans, verandering, bedrog, overtuiging. Hij is een bestsellerauteur in Engeland en zijn werk is in dertig talen vertaald.