In memoriam: Thich Nhat Hanh 

Thich Nhat Hanh is om 00:00 uur op 22 januari 2022 overleden in zijn thuisland Vietnam op 95-jarige leeftijd. Zijn organisatie Plum Village meldt dat hij vredig is gestorven in een tempel in de stad Hue. Wij condoleren zijn nabestaanden en kijken terug op een prettige samenwerking.

Thich Nhat Hanh – monnik, zenleraar, schrijver en vredesactivist – in 1926 geboren in Vi­ëtnam, organiseerde direct na het uitbreken van de oorlog een van de grotere geweldloze verzetsbewegingen van deze tijd, gebaseerd op de principes van Ghandi. Hij werd door Martin Luther King voorgedragen als kandidaat voor de Nobelprijs voor de Vrede en woont ruim twintig jaar in ballingschap in Frankrijk, waar hij het meditatiecentrum Plum Village oprichtte.

De afgelopen tien jaar heeft hij over de hele wereld vele lezingen en retraites gehouden en velen geïnspireerd. Zijn mildheid en bescheidenheid en zijn grote maatschappelijke betrokkenheid, maken hem zeer geliefd. In simpele bewoordingen wist hij de essentie van de boeddhistische leer uit te leggen, direct gekoppeld aan de praktijk van het dagelijks leven.