Internationale Dag van Vrouwen en Meisjes in de Wetenschap

Vandaag, op 11 februari, vieren we de Internationale Dag van Vrouwen en Meisjes in de Wetenschap. Een dag gewijd aan het erkennen van de bijdragen van vrouwen in de wetenschap en het streven naar gelijke kansen in de wetenschap voor iedereen. Wij willen dit moment aangrijpen om twee uitzonderlijke vrouwelijke wetenschapsjournalisten in de schijnwerpers te plaatsen: Angela Saini en Katrine Kielos-Marçal.

Katrine Kielos-Marçal

Katrine Kielos-Marçal is een Zweedse wetenschapsjournalist en auteur van het boek De moeder van vooruitgang. Het boek is sinds 18 januari beschikbaar in de (online) boekhandel en werpt een verfrissende blik op de rol van vrouwen in de wetenschap en de maatschappij.  In De moeder van vooruitgang rekent ze op een overtuigende wijze af met (mannelijk) egoïsme in de economie. Katrine Kielos-Marçal laat zien dat de achterstelling van vrouwen niet alleen henzelf betreft, maar iedereen.

Of bestel het e-book

 

Angela Saini

Angela Saini is een wetenschapsjournalist voor BBC-radio en heeft met haar werk de grenzen van wetenschappelijke journalistiek verlegd. Haar artikelen zijn verschenen in vooraanstaande publicaties zoals New Scientist, Marie Claire en The Economist. Ze heeft prestigieuze prijzen gewonnen van zowel de Association of British Science Writers als de American Association for the Advancement of Science.

Saini’s vierde boek, De Patriarchen is onlangs verschenen en is een groot succes. In dit boek duikt Saini diep in de wortels van ongelijkheid en biedt ze een kritische analyse van de oorsprong ervan. Dit is niet Saini’s eerste samenwerking met Ten Have. Eerder publiceerde ze al drie andere succesvolle boeken.  Superieur, en Inferieur zijn beide ook verkrijgbaar in de (online) boekenhandel als paperback of e-book.

Of bestel het e-book

 

Het werk van Saini en Kielos-Marçal draagt bij aan de erkenning van vrouwen in de wetenschap. Op deze Internationale Dag van Vrouwen en Meisjes in de Wetenschap nodigen we je uit om hun boeken te ontdekken en je te laten inspireren!

________________________________________________________________________________________________________________________________

Wil je vaker op de hoogte worden gehouden van interessante boeken, acties en interviews? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!