Internationale Vrouwendag e-book acties 2023

Voor Internationale Vrouwendag zijn er weer mooie kortingen op verschillende e-books die vrouwen vertegenwoordigen, versterken en samenbrengen.

 

Wie ben ik als niemand kijkt? van € 9,99 naar € 4,99

Wie ben ik als niemand kijkt? gaat over de rol van schoonheid en identiteit in het leven van vrouwen boven de veertig. Een van de dingen die vrouwen vanaf deze leeftijd vaak zeggen is ‘dat mannen steeds minder kijken’. Het verdwijnen van de male gaze opent nieuwe deuren en breekt oude concepten. Het geeft ruimte voor verwondering maar ook voor verdriet en verlies.

In dit nieuwe boek probeert Liesbeth Woertman de fictie van het zelf en de rol van het vrouwenlichaam in de oudere levensfasen te doordenken.

 

 

 

Goed zoals je bent van € 9,99 naar € 4,99

Onze maatschappij dwingt ons streng te zijn voor onszelf, veel ballen tegelijkertijd in de lucht te houden en alles perfect te doen. Hierdoor denken we vaak in negatieve termen over onszelf. Mentale problemen zoals depressie en burn-out houden sterk verband met een negatief zelfbeeld. In Goed zoals je bent toont Frederike Mewe welke psychologische processen hierachter schuilgaan. Mewe combineert theorie met herkenbare voorbeelden, praktische adviezen en schuwt het niet persoonlijk te worden.

 

 

Simone de Beauvoir van € 12,99 naar € 6,49

Filosoof, schrijver en feministisch icoon – Simone de Beauvoir was het allemaal. Biografe Kate Kirkpatrick had voor het eerst toegang tot nooit eerder beschikbare dagboeken en correspondentie. Het resultaat is een echte pageturner: diepgravend, verrassend en ontroerend.

Deze baanbrekende biografie werpt een geheel nieuw licht op De Beauvoir, die definitief neergezet wordt als een van de belangrijkste denkers van de twintigste eeuw.

 

 

 

 

Wat stilte met je hersenen doet van € 12,99 naar € 6,49

Neurowetenschapper Michel Le Van Quyen wordt op een dag verlamd wakker. Overwerkt, is de diagnose. Hem wordt absolute rust voorgeschreven. Hij doet een verrassende ontdekking: de stilte doet hem goed en helpt hem de ziekte te overwinnen. Dan gaat hij op onderzoek uit naar het vreemde fenomeen stilte. Le Van Quyen leidt ons langs verschillende soorten stiltes en toont ons de voordelen ervan. Stilte verhoogt onze creativiteit, verbetert ons geheugen en onze verhouding met onszelf.

 

 

Boeddha’s brein van € 14,99 naar € 7,49

Hoe krijgen we meer zelfvertrouwen en een rijker leven? Dat leert ons de Amerikaanse neuropsycholoog en meditatieleraar Rick Hanson aan de hand van eenvoudige meditatieoefeningen en praktische tips, ontleend aan de oude boeddhistische traditie. Hij leert hoe we bepaalde delen van de hersenen kunnen stimuleren die rust, levensvreugde en compassie brengen in plaats van gepieker, verdriet en woede. Hanson toetste zijn oefeningen en tips aan de laatste inzichten uit de hersenwetenschappen.

 

 

 

 

Eindeloos bewustzijn van € 12,99 naar € 6,49

Tien jaar na Eindeloos bewustzijn is er een speciale jubileumeditie van Pim van Lommels bestseller over bijna-doodervaringen. Met zijn wetenschappelijke visie maakte Van Lommel veel los bij zowel medici als mensen die een bijna-doodervaring hebben meegemaakt. Nu is er een geheel nieuw voorwoord door de auteur geschreven om dit jubileum te vieren en te laten zien wat het boek teweeg heeft gebracht bij zowel de auteur als zijn lezers.

 

 

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

Wil je vaker op de hoogte worden gehouden van interessante boeken, acties en interviews? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!