Kate Kirkpatrick spreekt bij FemTopia op Internationale Vrouwendag

Op 8 maart 2022 viert FemTopia Internationale Vrouwendag in het Pakhuis de Zwijger. FemTopia droomt van een vrouwvriendelijke, inclusieve en toegankelijke wereld waarin iedereen op waarde wordt geschat en gender er misschien zelfs helemaal niet meer toe doet. Een gelijkwaardig land waarin vrouwen willen en kunnen wonen, leven, werken, zorgen, genieten, uitblinken en liefhebben. Op deze avond organiseert FemTopia een breed aanbod van lezingen, workshops en gezellige kraampjes. Met onder andere een keynote van filosofe Kate Kirkpatrick bekend van het boek Simone De Beauvoir .

Over het boek

De baanbrekende biografie van Simone De Beauvoir verschijnt nu als paperback. In dit veelbejubelde boek wordt De Beauvoir definitief neergezet als een van de belangrijkste denkers van de twintigste eeuw. Filosoof, schrijver en feministisch icoon – ze was het allemaal. Biografe Kate Kirkpatrick had voor het eerst toegang tot nooit eerder beschikbare dagboeken en correspondentie. Het resultaat is een echte pageturner: diepgravend, verrassend en ontroerend.

‘Kirkpatrick laat zich niet verleiden om in haar boek vóór of tegen Jean-Paul Sartre te kiezen, maar gaat nauwgezet na waar De Beauvoir sartriaans denkt en vooral ook waar ze tegen hem in denkt. Ze laat bovendien zien hoe problematisch het is om De Beauvoir ronduit ?tegenover’ Sartre te plaatsen of het andere uiterste, als ?sartreuse’. Sartre en De Beauvoir waren in een voortdurende dialoog met elkaar.’ – De Groene Amsterdammer

Over de auteur

Kate Kirkpatrick is lector Religie, Filosofie en Cultuur op het King’s College in Londen. Ze is auteur van meerdere boeken en artikelen over De Beauvoir, Sartre en het existentialisme.

Voor meer informatie over het evenement kun je de website bezoeken: https://dezwijger.nl/programma/femtopia

Wil je vaker op de hoogte worden gehouden van interessante boeken, acties en interviews? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!