Kestmis als symbool voor verbondenheid

Kerstmis is een feest dat symbool staat voor licht, hoop en verbondenheid, vol eeuwenoude tradities. Het biedt een moment om stil te staan bij wat ons leven zin geeft: liefde, samenhorigheid en het delen van vreugde. Door de geschiedenis heen heeft kerst mensen geïnspireerd om niet alleen feest te vieren, maar ook na te denken over wat hen verbindt. Het is een tijd die ons uitnodigt om die warmte en positieve energie mee te nemen in ons dagelijks leven.

Bent u op zoek naar een mooi boek voor tijdens de feestdagen? Lees dan de onderstaande boeken.

 

De droom van het genot
In dit scherpzinnige en tegendraadse filosofieboek onderzoekt Martijn Meijer de schijnbaar alomtegenwoordige obsessie met genot. Meijer onthult hoe onze samenleving doordrenkt is met gefabriceerde voorstellingen van plezier en extase.

Maar onder die façade van overvloedig genot schuilt een diepgaande vraag: is het ware genot werkelijk zo gemakkelijk bereikbaar? Waarom blijven onze verlangens anders zo vaak onbevredigd? Meijer betwist dat we in een hedonistisch tijdperk leven en nodigt de lezer uit om de waarheid achter de schijn te ontdekken.

of bestel het e-book.

 

Levenslust
Dit boek is voor iedereen die ’s avonds moe op de bank ploft en grijpt naar een zak chips. Je wil wel meer met je leven doen, maar je hebt er gewoonweg de energie niet voor. Je bent al blij dat je de dag overleefd hebt: je doet het nodige en nog iets meer.

Dit boek wijst de weg naar een energieker leven. Door de combinatie van levenslessen, inspirerende verhalen, leuke opdrachten en gezonde recepten zet je kleine stappen op weg naar een leven met meer energie. Je wakkert het vuur in je leven weer aan!

of bestel het e-book.

 

Het wonder van mindfulness
Het wonder van mindfulness van de Vietnamese monnik Thich Nhat Hanh ontkende een revolutie bij verschijning in de jaren zestig. Tot op de dag van vandaag helpt het miljoenen mensen op weg naar een aandachtiger en bewuster leven.

Geschreven ten tijde van de Vietnamoorlog, laat dit boek zien hoe we in moeilijke omstandigheden een leven van kalmte, vrede en compassie kunnen leiden. Dat maakt dit boek nu, in tijden van klimaatcrisis, polarisatie en oorlog, uiterst relevant.

 

In alles tot het uiterste
Simone Weil (1909-1943) was een van de belangrijkste filosofen van de 20ste eeuw, een religieuze mysticus en een politiek activist ineen. In dit boek portretteert Frits de Lange een radicale vrouw die in amper 34 jaar meerdere levens tegelijk leefde.

Een hoogbegaafde intellectueel die uit solidariteit een jaar lang loodzwaar werk verrichtte in een fabriek. Een pacifist die haar Spaanse geestverwanten gewapend te hulp komt als de burgeroorlog uitbreekt. Een Joodse vluchteling die zich in Londen aansluit bij het Franse verzet. In deze tour de force brengt De Lange al deze identiteiten en Weils denkbeelden samen in een toegankelijk geheel.

of bestel het e-book.

 

 

Wil je vaker op de hoogte worden gehouden van interessante boeken, acties en interviews? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!