Kinderboekenweek 2023

Deze week is het Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema: Bij mij.

Onze auteurs schrijven vooral boeken voor volwassen. We hebben twee boeken voor kinderen, beide gaan over Becky Breinstein. Op deze pagina vind je hier meer over. Beide boeken zijn geschreven door auteurs Marc van Dijk en Sander ter Steege en voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar.

De gifbeker van Socrates 

De gifbeker van Socrates is het eerste deel van de graphic novel-seriewaarin Becky haar leven op zijn kop zet met de grootste denkers uit de geschiedenis van de filosofie.

Op een dag krijgt Becky een schok van een lelijke visman met baard, en vanaf dat moment stelt ze de hele dag lastige vragen. Haar leraar zit daar niet op te wachten en al snel wordt ze van school gestuurd.

Becky vindt het prima dat ze niet meer naar school hoeft. Maar ze vindt het verdacht dat haar aartsvijand ISABELLA Tatie te laten kennismaken. OSTI zo blij is. Ze gaat op onderzoek uit, samen met Raymon de demon. Ze beleeft een spannend avontuur vol humor, vriendschap en vrolijke wijsheid.

Het ravijn van Nietzsche 

Het ravijn van Nietzsche is een speelse introductie in het leven en denken van Friedrich Nietzsche. Becky Breinstein ontmoet in dit spannende en grappige avontuur Snorrie, de herhaling van de filosoof Nietzsche.

Snorrie heeft de Grote Gezondheid ontdekt, alleen is hij hem kwijt. Becky en haar vrienden gaan met Snorrie de bergen in om hem terug te vinden, maar ze zijn niet de enigen.