Korting op e-books in de maand juli

In de maand juli 2021 geven wij op geselecteerde e-books 50 procent korting!

Creative Quest

In Creative Quest onthult de wereldberoemde artiest Questlove het geheim van creativiteit. De oprichter van The Roots toont dat creativiteit voor 1% inspiratie is en voor 99% een proces dat we kunnen organiseren en aanleren.

In Creative Quest laat Questlove zien hoe hij en talloze collega-artiesten, waaronder Björk, Elvis Costello, Pharrel Williams en Malcolm Gladwell, steeds maar weer op nieuwe ideeën komen. Dichter bij het creatieve proces kun je niet komen. Met veel humor, smeuïge anekdotes en praktische tips leert Questlove je denken als een scheppend artiest.

Iedereen is gebaat bij nieuwe ideeën, en met Creative Quest  maak je creativiteit tot een gewoonte.

Veerkracht

Via eenvoudige oefeningen en praktische adviezen kan iedereen vanaf nu eigen innerlijke krachtbronnen ontwikkelen. Je hebt namelijk zelf invloed op je hersenen: door te oefenen kun je ze blijvend veranderen. Als je dit boek gelezen hebt ga je niet alleen beter om met tegenslag, ook heb je een hoger basisgeluksniveau.

Veerkracht stelt je in staat om oude wonden te genezen, stress en problemen beter aan te kunnen en je hersenen te programmeren voor veerkracht en geluk. Zo vind je balans en harmonie – op je werk, in relaties met anderen en overal in je leven.

Flow

De psycholoog Mihaly Csikszentmihalyi deed grensverleggend onderzoek naar Flow: wat maakt een ervaring bevredigend en wat gebeurt er als we opgaan in het moment.

De eerste verschijning van Flow (1990) was een mijlpaal in het denken over de kwaliteit van onze ervaring. Sindsdien zweren topsporters, muzikanten en professionals wereldwijd bij deze methode. Door dit boek leren ze hun bewustzijn kennen, ontdekken ze wat waar geluk inhoudt en verbeteren ze de kwaliteit van hun prestaties en leven.

Kan Lego denken?

Tjeerd van de Laar biedt met Kan lego denken? een vermakelijke introductie tot de filosofische denkwijze.

Onder ogenschijnlijk triviale vragen als ‘Kan lego wel of niet denken?’ liggen diepe gronden verborgen. In dit met humor en vaart geschreven boek leren we over de vrije wil, de grenzen van onze kennis en het eten van dieren.

Filosofie blijkt niet iets voor suffe oude mensen met baarden, maar een middel dat ieder gesprek kan veranderen in het leukste gesprek ooit.

Het erotisch experiment

Sinds de seksuele revolutie voelen we ons op seksueel gebied vrijer dan ooit. Toch is het de vraag in hoeverre we dit ook daadwerkelijk zijn. In Het erotisch experiment schetst Ype de Boer het wereldbeeld waartegen onze seksuele activiteiten zich afspelen. De manier waarop wij ons lichaam, onze lust en onze verlangens ervaren blijkt behoorlijk eendimensionaal te zijn.

Het wonder van mindfulness

In Het wonder van mindfulness geeft zenmeester Thich Nhat Hanh praktische aanwijzingen en oefeningen om kalmte en gemoedsrust te vinden. Zelfs simpele handelingen, zoals theedrinken of een avondwandeling maken, kunnen krachtige oefeningen vormen voor innerlijke rust.

 

Amerikaanse filosofie

In een afgelegen bibliotheek stuit John Kaag op het oeuvre van alle belangrijke Amerikaanse filosofen, zoals John Dewey, Walt Whitman en William James. Geïnspireerd vertelt Kaag het voor velen onbekende verhaal van hun denken. Het is een filosofie die het leven omarmt en zich kenmerkt door pragmatisme, zelfvertrouwen en zelftranscendentie. Tijdens het lezen verandert het persoonlijke leven van Kaag ook.

Alles hier is welkom

Met persoonlijke verhalen en praktische oefeningen moedigt Pema Chödrön ons aan om onszelf en onze omgeving op een positieve manier te beïnvloeden. Dat kan alleen als we onze pijn aanvaarden en niet weglopen bij weerstand.

Alles hier is welkom helpt ons om onze eigen en andermans fouten te accepteren, tegenslagen te zien als mogelijkheden voor innerlijke groei en uit te gaan van het goede in alle mensen, ook als we het fundamenteel oneens zijn.

Wijsheid voor velen, ongeacht hun religie en spirituele traditie.

Wil je vaker op de hoogte worden gehouden van interessante boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!