Korting op e-books in de maand september

Deze maand hebben we maar liefst negen (!) geweldige e-books flink in prijs verlaagd!

De acht grote lessen van de natuur

In De acht grote lessen van de natuur laat Gary Ferguson zien hoe we weer in contact kunnen komen met de natuur. Er heerst een groot verlangen om meer in harmonie met de natuur te leven. Ferguson beschrijft aan de hand van nieuwe wetenschappelijke inzichten dat we niet losstaan van de natuur: we zijn zelf natuur, maar zijn dat vergeten.

In acht lessen leren we van bomen, insecten, dolfijnen en andere natuurverschijnselen hoe we weer in contact komen met Moeder Natuur.
Ferguson schreef een opwindend boek dat ons achterlaat met een gevoel van hoop en levenslust.

Vrienden worden met je lijf

Van je lichaam houden, ontspannen en genieten: dat kan niet zonder pijn en ongemak te accepteren. Geen probleem, want een volwassen mensenhart kan alle pijn van de wereld aan – maar je hebt er wel lichaamsbewustzijn bij nodig. Dat wil zeggen: kunnen en durven voelen wat je voelt, met vriendelijke, warme aandacht.

Van lichaamsbewustzijn word je niet alleen mooier en gezonder, maar ook meer in staat om te genieten van het leven. Het verbetert je immuunsysteem, zorgt dat je begrijpt wat je lichaam wil en geeft je een basaal gevoel van liefde.

Dit boek helpt je daarbij, met heldere en praktische informatie, simpele oefeningen en boeiende verhalen. Een boek dat je leest voor je plezier, en waar je lijf je dankbaar voor is.

 

Neurodharma

In Neurodharma legt bestsellerauteur Rick Hanson uit hoe je in zeven stappen je brein zodanig kunt herprogrammeren dat je immuun wordt voor lijden en een gelukkig leven bereikt. Hij volgt daarbij de eeuwenoude weg van het boeddhisme en geeft dit een neurowetenschappelijk fundament. De belofte van dit boek is niets minder dan een radicale verandering van je leven: het laat zien dat verlichting voor iedereen bereikbaar is en dichterbij is dan je denkt.

Adorno in Napels

Adorno in Napels laat zien hoe een reis naar Napels een doorbraak betekende in het denken van de beroemde filosoof Theodor W. Adorno.

In het door de vele uitbraken van de Vesuvius poreus geworden landschap, in de chaotische structuur van de stad zelf, vond hij de inspiratie

voor zijn latere filosofie: een denken dat zich radicaal verzet tegen alle toe-eigening. Martin Mittelmeier laat in dit vernieuwende boek zien hoe Adorno’s hermetische filosofie uiteindelijk wortelt in een concrete ervaring.

Het rechtvaardigheidsgevoel

Waarom zijn conservatieve en progressieve mensen het zo oneens over politiek en religie? Volgens sociaal psycholoog Jonathan Haidt ligt dit aan de manier waarop het brein werkt. Conservatieven en progressieven vinden instinctief verschillende waarden belangrijk. Deze waarden verbinden ons met een gemeenschap, maar verblinden ons tegelijk voor het standpunt van de ander. Volgens Haidt is kennis van dit proces het begin om dichter bij elkaar te komen.

De tirannie van verdienste

Bestsellerfilosoof Michael Sandel maakt de balans op van de democratie. Veel mensen voelen zich niet meer vertegenwoordigd door de bestuurlijke elites en wenden zich tot populistische leiders en partijen. Het probleem is dat onze samenleving mensen met een hogere opleiding onevenredig beloont en de rest terzijde schuift. Dit is de tirannie van verdienste.

Sandel gaat na in hoeverre de aanklacht van ‘het volk’ tegen de elites terecht is. Waarom zou iemand met een universitaire opleiding meer over het algemeen welzijn mogen zeggen dan een persoon met een vmbo-diploma? Is dat rechtvaardig? De tirannie van verdienste is een belangrijk boek voor iedereen die de democratie aan het hart gaat.

Geluk zonder voorwaarden

De internationale bestseller Geluk zonder voorwaarden van Michael Singer is nu verkrijgbaar als midprice. Hoe kunnen we onszelf bevrijden van negatieve gedachten, herinneringen en ervaringen? Hoe kunnen we ons vrijmaken van de verhalen over onszelf die ons gevangen houden in patronen van angst en vermijdingsgedrag? Het antwoord is verbluffend eenvoudig, laat Michael Singer zien. Er is een ruimte in onszelf, vrij van frustratie en egoïsme, waar we onvoorwaardelijke vreugde en lichtheid ervaren.

De goede voorouder

Onder alle grote problemen waar de wereld mee worstelt, ligt één kraakheldere oorzaak: we denken alleen aan de korte termijn. In dit urgente en praktische filosofieboek breekt bestsellerauteur Roman Krznaric het debat hierover open. Hij beschrijft de geschiedenis van dit kortetermijndenken en schetst hoe we verder kunnen kijken dan onze eigen generatie lang is.

Om goede voorouders te worden moeten we onder meer onze economie en politiek radicaal omvormen – een enorme opgave. Maar onder die ambitieuze doelen ligt iets wat we zelf kunnen doen: onze kortzichtigheid inruilen voor langetermijndenken. Krznaric onthult zes praktische manieren om onze hersenen hierin bij te scholen. Dan verschuiven we de loyaliteit van onze eigen generatie naar de hele mensheid, en kunnen we onze planeet en onze toekomst redden.

Het leven van de geest

Het leven van de geest is het laatste hoofdwerk van Hannah Arendt. In dit boek ontvouwt ze haar ideeën over de mogelijkheden van de menselijke geest. Ze onderscheidt drie capaciteiten die iedereen bezit: denken, willen en oordelen. Tot haar dood bleef ze aan dit opus werken. Van het laatste deel, dat onvoltooid is gebleven, is hier het concept opgenomen. Dit is internationaal gezien de eerste editie die al het materiaal in één band samenbrengt.

Wil je vaker op de hoogte worden gehouden van interessante boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!