Maand van de Filosofie

De hele maand april staat in het teken van filosofie. Dat betekent dat we de beste filosofieboeken met korting aanbieden tot en met 30 april 2021. Twee boeken die dan echt niet mogen ontbreken zijn Stop met redelijk zijn en De macht van nietsdoen. Stop met redelijk zijn van Eleanor Gordon-Smith is een verrassend, aangrijpend en soms schokkend boek. Waarin zij waargebeurde verhalen van mensen onderzoekt die hun leven radicaal omgooien. In het boek De macht van nietsdoen van Jenny Odell schreef de auteur een kritiek op de kapitalistische krachten die om onze aandacht strijden.

Stop met redelijk zijn

Wat als je niet weet wie je bent? Wat als je de mensen die het dichtst bij je staan niet echt kent? En wat als alles wat je dacht dat waar was niet blijkt te kloppen?

Vaak denken we dat we mensen kunnen veranderen door de juiste argumenten te geven. We verwachten dat mensen uiteindelijk voor rede vatbaar zijn, als wij maar lang genoeg doorgaan met argumenteren. In Stop met redelijk zijn laat Eleanor Gordon-Smith zien dat dit idee niet klopt. Levensveranderingen vinden zelden plaats na een zorgvuldige afweging. Eerder gaat het om emotionele processen, waarin redelijkheid vaak ver te zoeken is.

Of bestel het e-book hier.

Over de auteur

Eleanor Gordon-Smith is een Australische schrijver, filosoof en radiomaker. Zij werkt op het snijvlak van academische filosofie en de rommelige chaos die leven heet.

De macht van nietsdoen

Niets is vandaag de dag moeilijker dan nietsdoen. Maar in een wereld waarin we er alleen maar toe doen als we ‘aan’ staan, is nietsdoen misschien wel de belangrijkste vorm van verzet. Jenny Odell schreef een kritiek op de kapitalistische krachten die om onze aandacht strijden. We gaan anders denken over productiviteit, krijgen opnieuw verbinding met onze omgeving en ontdekken weer betekenisvolle vormen van geluk en echte aandacht.

Of bestel het e-book hier. 

Over de auteur

Jenny Odell is een multidisciplinaire kunstenares en schrijfster uit Oakland, Californië.