Mooie boeken voor Vaderdag

Op 16 juni 2024 is het Vaderdag! Vaderdag is ontstaan in 1909, de dag waarop de Amerikaanse vrouw Sonora Smart Dodd haar vader, William Jackson Smart, wilde bedanken voor de opvoeding van haar en haar vijf broers nadat hun moeder was overleden. Nu vieren we Vaderdag jaarlijks op de derde zondag van juni. Een dag waarop we alle vaders in het zonnetje zetten!

Zoekt u nog een mooie cadeau voor Vaderdag? Bekijk dan deze 6 boekentips.

 

Word een goede ouder
‘Kinderen luisteren niet naar wat je zegt of wat je doet. Ze luisteren naar wie je bent.’
Twintig jaar na de bestseller Stop met aardig zijn verschijnt er een nieuw boek van de specialist in geweldloze communicatie Thomas d’Ansembourg. In Word een goede ouder past hij zijn ideeën toe op de opvoeding. D’Ansembourg bespreekt vragen als:

  • Hoe geef je kinderen stimulerende en motiverende richtlijnen?
  • Hoe laat je zien dat respect, helderheid en empathie niet enkel ideeën zijn, maar waarden om naar te leven?
  • Hoe stel je duidelijke grenzen, zonder de ander of jezelf te zeer te beperken?
  • Hoe maak je duidelijk dat vrijheid niet betekent dat je alles kunt doen wat je wil, maar dat je doet waar je voor gekozen hebt, en de onaangename consequenties van die keuze accepteert?
  • Hoe inspireer je kinderen tot een leven van schoonheid en plezier, ondanks de onvermijdelijke pijn en verwarring ook in zo’n leven?

De lezer krijgt toegankelijk, onderbouwd en praktisch antwoord op deze vragen. Een bemoedigend boek voor jong en oud, om te leven op basis van verantwoordelijkheid, vrijheid en onzelfzuchtig geluk.

Bestel hier het boek of het e-book.

 

De getemde man
De getemde man van Babah Tarawally geeft een nieuwe invulling aan wat het betekent om man te zijn. Tarawally confronteert ideeën over mannelijkheid uit zijn geboorteland Sierra Leone met hoe wij in het Westen tegen mannelijkheid aankijken. Waar in Afrika de gemeenschap belangrijk is, staat in Nederland het individu centraal. Beide benaderingen hebben hun voor- en nadelen. Tarawally brengt ze in dit scherpe, maar ook vaak geestige boek met elkaar in gesprek. Een interculturele dialoog die de wereld verder brengt.

‘In dit boek reflecteer ik openhartig over hoe ik als man in de wereld stond, wat mijn denkbeelden waren en hoe ik mijn huidige kijk op mannelijkheid heb verkregen. Wat zijn de verschillen en de overeenkomsten en wat kunnen Nederland en Sierra Leone van elkaar leren.’

Bestel hier het boek of het e-book.

 

Het pad van de kluizenaar
In dit boek vertelt de 74-jarige Ken Smith over zijn leven als kluizenaar in de Schotse Hooglanden. Hij woont alleen, zonder elektriciteit, bij Loch Treig, waar hij leeft van het land: vissen, houthakken en zijn eigen drankjes brouwen. Smith’s unieke inzichten laten ons een glimp opvangen van de pracht en verwondering van een leven in de natuur. Dit boek biedt wijsheid over hoe elk van ons kan ontsnappen aan de drukte en stress van het moderne leven.

Het is een geweldig boek waarin hij enerzijds de avonturen van het kluizenaarsbestaan beschrijft (bijvoorbeeld: hoe om te gaan met agressieve beren?), maar ook beschouwelijker kijkt naar wat het betekent om uit de maatschappij te stappen, over de rol van de natuur in ons leven en over alleen ouder worden.

Bestel hier het boek of het e-book.

 

Get your shit together
Michel Vos, bekend van de Eindbazen podcast, verzamelde de beste technieken en lifehacks voor succes in leven en werk. Het doel: mensen helpen hun shit voor elkaar te krijgen. Hij put uit zijn ervaring als ondernemer en de mixed martial arts en liet zich inspireren door o.a. de special forces. Hij brengt zijn inzichten nuchter en met veel humor, maar raakt ook diepere spirituele inzichten. Zijn bewezen lifecrafting methode helpt jaarlijks duizenden professionals en bedrijven, en wordt inmiddels toegepast op verschillende onderwijsinstellingen in Nederland. De weg naar heldere ambities, stressvrije productiviteit en tijd voor jezelf.

Bestel hier het boek of het e-book.

 

 

Nieuwe vervreemding
Sinds 2018 schrijft Roland van der Vorst wekelijks columns voor het Financieele Dagblad over technologie en innovatie. Zijn stukken kenmerken zich door tegendraadse ideeën en een heldere stijl, waarmee hij al snel een favoriet onder de lezers werd.

Dit boek bundelt zijn beste stukken, die onverminderd actueel blijken te zijn. De hamvraag bij Van der Vorst blijkt telkens: wat doen wij met technologie en wat doet technologie met ons?

Bestel hier het boek of het e-book.

 

 

Zijn wie je bent
Zijn wie je bent is het langverwachte nieuwe boek van spirituele bestsellerauteur Michael Singer. Met zijn nuchtere, praktische en spirituele lessen heeft hij een trouwe schare fans opgebouwd. Zijn nieuwe boek biedt een duidelijk pad om onszelf te begrijpen en onvoorwaardelijk geluk te vinden – elke dag.

De weg naar inzicht en verlichting is voor iedereen op elk moment bereikbaar: echte vrijheid, inspiratie en liefde zit vanbinnen.

Bestel hier het boek of het e-book.

 

 

Wil je vaker op de hoogte worden gehouden van interessante boeken, acties en interviews? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!