Najaar e-bookactie

Wij hebben speciaal voor jou geselecteerde e-books afgeprijsd tot 31 oktober 2023.

Altijd al benieuwd geweest naar de lessen van Simone de Beauvoir, Friedrich Hegel of de idealen van een Romeinse keizer? Dan ben je nu aan het juiste adres. Deze maand zijn deze filosofische ideeën en nog veel meer voor een scherpe prijs verkrijgbaar bij Uitgeverij Ten Have.

Op deze pagina vind je alle titels die meedoen. De actie geldt van 1 oktober tot en met 31 oktober 2023.

Het leven van de geestHannah Arendt

Het leven van de geest is het laatste hoofdwerk van Hannah Arendt. In dit boek ontvouwt ze haar ideeën over de mogelijkheden van de menselijke geest. Ze onderscheidt drie capaciteiten die iedereen bezit: denken, willen en oordelen. Tot haar dood bleef ze aan dit opus werken. Van het laatste deel, dat onvoltooid is gebleven, is hier het concept opgenomen.

Dit is internationaal gezien de eerste editie die al het materiaal in één band samenbrengt.

Van € 19,99 voor € 5,99

HegelJürgen Kaube

Deze monumentale nieuwe biografie van een van de grootste filosofen aller tijden. Georg Wilhelm Friedrich Hegel, is volgens het NRC het beste filosofieboek van het jaar. 250 jaar na Hegel’s geboorte laat Jürgen Kaube zien hoe deze titaan van de wijsbegeerte zijn tijd in gedachten wilde vangen. Hoe verhoud je je tot een heden waarin alles lijkt te veranderen? Hegels antwoord op deze vraag was een complex filosofisch systeem dat alles samenbracht. In onze tijd van polarisatie is deze poging tot synthese relevanter dan ooit.

Van € 14,99 voor € 5,99

 

 

Simone de Beauvoir – Kate Kirckpatrick

De baanbrekende biografie van Simone De Beauvoir verschijnt nu als paperback. In dit veelbejubelde boek wordt De Beauvoir definitief neergezet als een van de belangrijkste denkers van de twintigste eeuw. Filosoof, schrijver en feministisch icoon – ze was het allemaal. Biografe Kate Kirkpatrick had voor het eerst toegang tot nooit eerder beschikbare dagboeken en correspondentie. Het resultaat is een echte pageturner: diepgravend, verrassend en ontroerend.

Van € 12,99 voor € 4,99

Leer denken als een Romeinse keizerDonald Robertson

 Tegenslag, verraad, verlies: Marcus Aurelius doorstond het allemaal. Het geheim voor zijn succesvolle leven vond hij in de praktische wijsheid van de stoïcijnse filosofie. Uit leven en geschriften van deze Romeinse keizer leidt Donald Robertson makkelijk toepasbare psychologische technieken af, die de moderne mens helpen sterker te worden in het tumult van het leven. Robertson laat zien hoe deze filosofie deel kan worden van ieders leven. Zijn methoden zijn wetenschappelijk onderbouwd en klinisch getoetst.

Van € 12,99 voor € 4,99

 

 

 

De uitvinding van het individuLarry Siedentop

De uitvinding van het individu van Larry Siedentop laat zien hoe in de westerse samenleving het vrije individu belangrijker werd dan de groep, de stam en de familie. Wij zijn allemaal onszelf en daarin allemaal gelijk. Dit proces, dat het fundament vormt van onze liberale democratieën, begon niet in de Renaissance, zoals vaak wordt gedacht, maar vond zijn aanvang bijna 2000 jaar geleden, in het vroege christendom.

 

Van € 12,99 voor € 4,99