Van 23 t/m 29 september 2024 vindt de 10e editie van de Nationale Week van de Vitaliteit plaats! Een week die in het teken staat van de bewustwording voor het belang van eigen vitaliteit bij werkend Nederland. Ook stimuleert deze week de verbinding tussen mensen en organisaties, om zo vitaliteit bij iedereen zichtbaar te krijgen. In 2024 heeft de Nationale Week van de Vitaliteit het thema ‘De energie van Vitalogie’.
Deze week is een initiatief van Vitacademie, Nederlands Genootschap voor Vitalogen en Vitalogisch.
Bent u geïnteresseerd in vitaliteit? Bekijk dan de onderstaande boeken.
Innerlijke vrijheid
In dit boek geeft Thich Nhat Hanh inspiratie en oefeningen om negatieve emoties onder ogen te zien. Hij laat zien dat de sleutel tot geluk is dat je lijden herkent, erkent en vervolgens transformeert. Daardoor kan je weer lichtheid in je leven ervaren.
In Innerlijke vrijheid staan eenvoudige mindfulness-oefeningen die je begeleiden in dit proces.
Waarom natuur goed voor je hersenen is
Als er de laatste jaren iets duidelijk is geworden, dan is het wel dat in de natuur zijn goed is voor de mens. De befaamde neurowetenschapper Michel Le Van Quyen onderzocht welke impact de natuur heeft op ons brein.
Hoe zorgt een boswandeling voor minder stress? Waarom zijn de geuren en geluiden van de natuur goed voor ons? En waarom hebben dieren een positieve impact op ons welzijn? Le Van Quyen onthult de wetenschap hierachter, die zowel subtiel en divers blijkt te zijn – en urgenter dan ooit tevoren.
Kwetsbaarheid omhelzen
‘Al veel langer pleit ik ervoor om de alomvattende kwetsbaarheid van het leven niet uit de weg te gaan, maar te omhelzen. Fragiliteit, onzekerheid, onvoorspelbaarheid, afhankelijkheid en aanraakbaarheid, hoe ongemakkelijk vaak ook, vormen een bron van diepe inzichten. Ontregelende ervaringen waarin kwetsbaarheid zich manifesteert, brengen ons in grensgebieden met nieuwe perspectieven en creativiteit.’
Ontregelende ervaringen slaan de grond onder je voeten vandaan. Wie ben je als niets meer is zoals het was? Wie zou je kunnen worden en wie kunnen daarbij helpen?
In een wereld met klimaatverandering, vluchtelingencrisis, groeiende ongelijkheid en oorlogen — een wereld waarin oude zekerheiden ophouden te bestaan en nieuwe nog niet zijn ontdekt — schetst Christa Anbeek de contouren voor gemeenschappen met een hart. Juist vanuit kwetsbaarheid kunnen we weer verbinding zoeken en vinden
Wil je vaker op de hoogte worden gehouden van interessante boeken, acties en interviews? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!