Rebel like Simone de Beauvoir

How to live an authentic life? 

Op 6 oktober 2022 vindt het evenement over Simone de Beauvoir met Sky Cleary en Kate Kirkpatrick plaats. Deze twee experts onderzoeken wat Simone de Beauvoir bedoelde toen zij schreef over het streven naar authenticiteit in een wereld waarin het systeem onze vrijheid onderdrukt.

Simone de Beauvoir is één van de belangrijkste denkers uit de twintigste eeuw. Haar werk De tweede sekse heeft onze gedachten over seks en gender getransformeerd door middel van haar existentialisme. Deze literaire stroming uit de twintigste eeuw legt de focus op de individuele vrijheid, verantwoordelijkheid en subjectiviteit.

Het evenement is in samenwerking met Paradiso en SPUI25.

Praktische informatie

Datum: Donderdag 6 oktober 2022
Tijdstip: Zaal open 19:30Aanvang 20:00
Locatie: Aula, Universiteit van Amsterdam (Oude Lutherse Kerk)

Let op! Het programma is in het Engels.

Bestel hier uw ticket:

Meer weten over Simone de Beauvoir?

In de baanbrekende biografie van Simone De Beauvoir verteld Kirkpatrick over één van de belangrijkste denkers van de twintigste eeuw. Filosoof, schrijver en feministisch icoon – ze was het allemaal. Biografe Kate Kirkpatrick had voor het eerst toegang tot nooit eerder beschikbare dagboeken en correspondentie. Het resultaat is een echte pageturner: diepgravend, verrassend en ontroerend.

Kate Kirkpatrick is lector Religie, Filosofie en Cultuur op het King’s College in Londen. Ze is auteur van meerdere boeken en artikelen over De Beauvoir, Sartre en het existentialisme.

Op 20 september 2022 verschijnt het boek Wat zou Simone de Beauvoir doen? van Skye C. Cleary. Cleary leidt ons langs thema’s als vriendschap, romantische liefde, huwelijk, kinderen en de dood. Ze toont hoe De Beauvoir zelf worstelde om haar eigen pad te vinden, in een tijd even chaotisch en verontrustend als de onze. Cleary maakt hiermee de denkbeelden van De Beauvoir relevant voor de 21ste eeuw.

Skye Cleary – filosoof, schrijver en spreker – heeft haar leven gewijd aan het populariseren van Simone de Beauvoirs werk. Wat zou Simone de Beauvoir doen? is haar eerste boek in het Nederlands

 


Wil je vaker op de hoogte worden gehouden van interessante boeken, acties en interviews? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!