Tour: Ralien Bekkers over vrouwen en de klimaatcrisis

Het patriarchaat in tijden van klimaatcrisis is een probleem. Mannen kunnen deel zijn van de oplossing, maar het mannelijke systeemdenken vormt een probleem. Ook vrouwen werken mee met het behouden van de mannelijke maatschappijvorm. Toch ziet Ralien Bekkers dat steeds meer vrouwen en meisjes de duurzame revolutie leiden. Er is hoop. Zij wijzen volgens Bekkers de weg naar een houdbaar en vreugdevol leven hier op aarde.

Ze spreekt van drie benodigdheden voor het effectief aanpakken van de klimaatcrisis: vrouwelijk leiderschap, gendergelijkheid en klimaatrechtvaardigheid.

Wat houdt dat eigenlijk in, vrouwelijk leiderschap? Bekkers beschrijft in haar eerste hoofdstuk dat het hierbij voornamelijk gaat om kwaliteiten en karakteristieken die worden gezien als vrouwelijk. Een voorbeeld hiervan is focussen op samenwerken, in plaats van competitie, wat juist meer wordt gezien als een aspect van mannelijk leiderschap.

In het boek gaat de auteur dieper in op de diverse aspecten die horen bij vrouwelijk leiderschap en op welke manier dit zou aansluiten bij de oplossing voor de klimaatcrisis.

Naast het schrijven van het boek geeft Ralien Bekkers een tour!

Zij geeft 15 september 2023 haar eerste lezing in the University of Amsterdam ESG Academy (EN). Na deze datum volgen er nog velen door het hele land. Op haar website staan alle data. Zie hier alle evenementen waar Ralien Bekkers spreekt.

Vind je het een interessant onderwerp, wil je er meer over leren, of lijkt het je leuk om Ralien te (zien) spreken? Twijfel niet en bezoek haar tijdens één van haar evenementen.

Wil je meer informatie over het boek? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Over de auteur

Ralien Bekkers adviseert overheden en instituties op het gebied van klimaat. Eerder werkte ze bij de VN en studeerde ze aan Yale University.