Van 7 t/m 12 oktober 2024 is het de Week van de Toegankelijkheid. Een week georganiseerd door Ieder(in), waarin aandacht gecreëerd wordt voor het belang van toegankelijkheid. Dit jaar met als thema ‘Een toegankelijke werkplek’. Hiermee moet bewustwording gecreëerd worden rondom het belang van het creëren van een inclusieve werkplek, waarbij kleine aanpassingen het verschil kunnen maken. Ieder(in) roept iedereen op met elkaar in gesprek te gaan over deze mogelijke aanpassingen, zodat iedereen zichzelf kan zijn op de werkvloer.
Wilt u meer lezen over dit onderwerp? Bekijk dan de onderstaande boeken.
De evenwichtskunstenaar
Femke Krijger heeft het syndroom van Usher. Door deze progressieve ziekte verliest ze langzaam haar zicht en gehoor – en daarmee haar leven als jurist, echtgenote en moeder. Beeldend, eerlijk en met humor beschrijft Krijger het proces van rouw en revalidatie.
Maar er is niet alleen verlies. Door haar beperkingen onder ogen te zien, realiseert ze zich dat waarnemen niet samenvalt met zien en horen. Ze ontdekt een manier van waarnemen waarmee ze intenser verbonden is met de wereld. Dit is een belangrijk inzicht voor ons allemaal. Beperkingen hebben nooit het laatste woord; er zijn ook altijd mogelijkheden. Samen geven ze het leven vorm.
De evenwichtskunstenaar is een literair geschreven vertelling, voor iedereen die door het leven uit balans is gebracht en op zoek is naar een nieuw evenwicht.
Bestel hier het boek of het e-book.
Iedereen kan het verschil maken
Hoe worden trauma’s en pijn uit de kindertijd verwerkt? Waar vinden we veerkracht? En welke lessen trekken we voor de vele kinderen die momenteel in onveiligheid opgroeien?
In Iedereen kan het verschil maken deelt psycholoog Leony Coppens inzichten over trauma en veerkracht, geïllustreerd met persoonlijke verhalen en praktijkvoorbeelden. Voor iedereen die een positieve impact wil hebben op het leven van een kind, biedt dit boek waardevolle inzichten en inspiratie.
Inclusief 12 indrukwekkende interviews met ervaringsdeskundigen, waaronder Lily Monori van Dijken en Israel van Dorsten.
Bestel hier het boek of het e-book.
Kwetsbaarheid omhelzen
‘Al veel langer pleit ik ervoor om de alomvattende kwetsbaarheid van het leven niet uit de weg te gaan, maar te omhelzen. Fragiliteit, onzekerheid, onvoorspelbaarheid, afhankelijkheid en aanraakbaarheid, hoe ongemakkelijk vaak ook, vormen een bron van diepe inzichten. Ontregelende ervaringen waarin kwetsbaarheid zich manifesteert, brengen ons in grensgebieden met nieuwe perspectieven en creativiteit.’
Ontregelende ervaringen slaan de grond onder je voeten vandaan. Wie ben je als niets meer is zoals het was? Wie zou je kunnen worden en wie kunnen daarbij helpen?
In een wereld met klimaatverandering, vluchtelingencrisis, groeiende ongelijkheid en oorlogen — een wereld waarin oude zekerheiden ophouden te bestaan en nieuwe nog niet zijn ontdekt — schetst Christa Anbeek de contouren voor gemeenschappen met een hart. Juist vanuit kwetsbaarheid kunnen we weer verbinding zoeken en vinden.
Bestel hier het boek of het e-book.
Wil je vaker op de hoogte worden gehouden van interessante boeken, acties en interviews? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!