Wereld Meditatie Dag

Vandaag, op 21 mei 2024, staat de dag geheel in het teken van meditatie. Het is vandaag namelijk Wereld Meditatie Dag. Een dag die ons er aan herinnert dat mediteren voor iedereen toegankelijk is.

Tijdens het mediteren richt je zowel geest als lichaam op je emotionele welzijn, met als hoofddoel om geest en lichaam te verbinden tijdens concentratie. Voordelen van meditatie zijn het verminderen van stress, angst en pijn. Ook kan meditatie je helpen om focus te creëren, te luisteren naar je lichaam, je gedachten op een rijtje zetten en om stil te staan bij hoe het met je gaat.


Bent u geïnteresseerd in meditatie? Bekijk dan onderstaande boeken.

Ren je zen - Vanessa Goddard

Vanessa Goddard verbindt in Ren je zen zenmeditatie met de kunst van het hardlopen. Hardlopen is de manier om even alle stress te vergeten en tot rust te komen. Maar vaak zit je hoofd nog vol met plannen, gedachten, zorgen. Hoe maak je van hardlopen, of een andere vorm van beweging, je ultieme rustmoment? Geschreven met veel humor, voor zowel de beginners als de gevorderden. Met 14 praktische hardloopoefeningen.

Stilte - Thich Nhat Hanh

Thich Nhat Hanh stelt in Stilte dat ons hoofd vol lawaai zit omdat we non-stop denken. Daardoor horen we de roep van het leven en de roep van de liefde niet meer. De zenmeester legt uit hoe we kunnen leren luisteren naar de stilte. Mindfulness wijst de weg naar stilte in jezelf. Je krijgt de innerlijke ruimte om diep te luisteren. Dan kom je erachter wie je bent en wat je met je leven wilt. Dan wordt ook je leven rijker en harmonieuzer, met meer aandacht voor verbinding: met jezelf, met anderen, met de dagelijkse omgeving en met de natuur. Zoals Thich Nhat Hanh zelf zegt: ‘Stop het lawaai in je hoofd, zodat je de wonderbaarlijke geluiden van het leven kunt horen. Dan kun je een authentiek, diep leven leiden'.

Handboek voor moeilijke tijden - Gelong Thubten

Gelong Thubten is een wereldberoemde boeddhistische monnik die Hollywoodsterren meditatielessen geeft en een internationale bestseller schreef met Word gelukkig als een boeddhistische monnik. In zijn nieuwe boek laat hij zien hoe angst en weerstand kansen zijn voor transformatie. Mindfulness-oefeningen en meditatie helpen innerlijke kracht aan te boren, pijn te omarmen en een weg te vinden naar blijvend geluk en veerkracht.

‘Hij illustreert duidelijk waarom we allemaal meditatie en mindfulness in ons leven nodig hebben.’ – Benedict Cumberbatch

Innerlijk vuur - Thich Nhat Hanh

Thich Nhat Hanhs Innerlijk vuur staat vol met wijsheden, korte overdenkingen, meditaties en reflecties. Allemaal hebben ze betrekking op basis-emoties waarmee iedereen dagelijks te maken heeft. Iedereen is op zoek naar geluk, maar onze emoties vormen vaak een groot obstakel. Of het nu gaat om angst, boosheid of afgunst, Thich Nhat Hanh laat zien hoe je iedere stemming om kunt buigen naar innerlijke vrede en liefde.

Angst - Thich Nhat Hanh

Thich Nhat Hanh laat zien dat erkenning angst hanteerbaar maakt. Angst beheerst het leven van velen: angst voor eenzaamheid, voor verlies, voor ziekte of dood. Angst verlamt, en daarom duwen we deze emotie het liefst ver weg. Zijn aanpak: spoor de oorsprong van deze negatieve emotie op, en leer los te laten. Zo kun je alle vormen van angst het hoofd bieden. De mindfulnessoefeningen die Thich Nhat Hanh aanreikt, helpen daarbij.


Wil je vaker op de hoogte worden gehouden van interessante boeken, acties en interviews? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!