Winnaar Prijs Beste Spirituele Boek 2021

Zojuist is in het programma Jacobine op 2 bekendgemaakt dat Mirjam van der Vegt met De kracht van rust. 8 tegendraadse lessen over werk en het goede leven de prijs voor het Beste Spirituele Boek 2021 heeft gewonnen. Na genomineerd te zijn door de vakjury, koos ook het publiek nu massaal voor deze ode aan rust.

In de De kracht van rust laat Van der Vegt zien wat rust nemen met ons lichaam en geest doet. Je agenda zit vol en in je hoofd is het druk. De balans tussen werken en rusten is kwijt. Hoe zorg je ervoor dat je weer met plezier je leven leidt? Rust verhoogt de kwaliteit van ons werk en leven aanzienlijk. Van der Vegt laat met de inspirerende verhalen van o.a. rapper Typhoon, bergbeklimmer Katja Staartjes en bisschop Ancelimo zien dat je in goed gezelschap verkeert wanneer je even gas terugneemt.

Uit het juryrapport van de Prijs Beste Spirituele Boek 2021: ‘Acht tegendraadse lessen die je laten inzien wat rust nemen doet met je gezondheid. Praktisch, verdiepend en nodigt uit tot zelfreflectie. Het boek wijst je de weg naar een mindset die innerlijke rust brengt en daarmee relativering, focus en overzicht.’

Over de auteur

Na een haar afstuderen heeft Mirjam van der Vegt bij de actualiteiten programma’s Twee Vandaag en Netwerk gewerkt. Daarna schreef ze achtergrond artikelen voor het programmablad Visie en werkte ze aan verschillende projecten, zoals een documentaire over homofilie, een lessenpakket over zelfdoding en een e-cursus over stilte.

Haar belangstelling voor stilte resulteerde in een eigen onderneming waaruit zij trainingen verzorgt. Zij schreef de Stiltelijn, waaruit de boeken Koester je hart en het Stiltedagboek uit voort kwamen. In 2009 debuteerde van der Vegt met de roman Schaduwvlucht waarna er nog meer boeken volgden.