Nieuwsbrief

De berg van de ziel

een persoonlijk essay over kwetsbaar leven

Ada de Jong, Christa Anbeek

ISBN: 9789025902834
Uitgeverij: Have, Ten
Uitvoering: Paperback / softback
Omvang: 224 pagina's
Afmeting: 215 mm x 135 mm x 22 mm
Verschijningsdatum: 27-03-2013
Taal: Nederlands
Genre:

‘Een onbevangen, fijnzinnig verslag van een zoektocht naar inzicht en uitzicht. Dit is denken zonder dieptevrees.’ – Désanne van BrederodeAls iemand weet wat kwetsbaar leven is, is het Ada de Jong wel. In de zomervakantie van 2008 verongelukten haar man en drie kinderen, tijdens de afdaling van de Italiaanse Mont Dolent. Sindsdien leeft Ada met de vraag: Hoe verder, nu alles volkomen anders is?

Ada kende niemand die zo’n groot verlies had meegemaakt tot ze Christa Anbeek ontmoette, die op jonge leeftijd haar ouders en broer verloor en enkele jaren geleden haar partner.

De ervaringen van Christa en Ada vormen de basis van De berg van de ziel, waarin ze belangrijke levensvragen aftasten, zoals: Wie ben je als er geen ander meer is? Hoe stijg je boven je verdriet uit? En wat is  verantwoordelijkheid als je ervan doordrongen bent hoe kwetsbaar het leven is?

De auteurs ontlenen deze ‘oervragen’ aan de theologie, maar beantwoorden ze op een persoonlijke, seculiere manier.

‘Een onbevangen, fijnzinnig verslag van een zoektocht naar inzicht en uitzicht. Dit is denken zonder dieptevrees.’ – Désanne van Brederode

€ 20,99 Op voorraadBestel veilig en betrouwbaar bij onze eigen webshop Boekenwereld.com. Vanaf € 19,95 geen verzendkosten!

Direct bestellen

Andere boeken van Ada de Jong

Andere boeken van Christa Anbeek