Nieuwsbrief

Filosoferen in de tuin

Damon Young

ISBN: 9789025903855
Uitgeverij: Have, Ten
Uitvoering: Paperback / softback
Omvang: 224 pagina's
Afmeting: 200 mm x 125 mm x 21 mm
Verschijningsdatum: 28-02-2014
Taal: Nederlands
Genre:
Website: http://damon-young.blogspot.nl/

Op een toegankelijke manier wekt Damon Young met 'Filosoferen in de tuin' grote denkers tot leven. Met behulp van anekdotes, citaten en beschouwingen over de 'groene' belevingswereld van filosofen als Sartre, Socrates en Jane Austen geeft hij op een originele wijze een introductie in de filosofie.Met “Filosoferen in de tuin” geeft Australische filosoof Damon Young op een originele wijze een introductie in de filosofie. Hij beschrijft hoe wijsgeren en schrijvers – onder anderen Voltaire, Nietzsche, Sartre, Proust en Colette - filosofische gedachten ontwikkelden in parken en tuinen.
Met behulp van anekdotes, citaten en beschouwingen over de ‘groene’ belevingswereld brengt hij hun wereldbeeld tot leven.

Met een aanbeveling van René Gude, Denker des Vaderlands:
‘Iedere tuin is een combinatie van natuur en denkkracht. Een tuinier cultiveert de welig tierende natuur, de filosoof maakt woekerende gedachten leefbaar. Beide perspectieven komen organisch samen in “Filosoferen in de tuin”.’

Damon Young is een Australische schrijver van fictie en non-fictie en mede-oprichter van de ‘School of Life’ in Melbourne.

€ 17,50 Op voorraadBestel veilig en betrouwbaar bij onze eigen webshop Boekenwereld.com. Vanaf € 19,95 geen verzendkosten!

Direct bestellen

Andere boeken van Damon Young