Nieuwsbrief

Volg de stem van je hart

mythologie als bron voor persoonlijke groei

Joseph Campbell

ISBN: 9789025959937
Uitgeverij: Have, Ten
Uitvoering: Paperback / softback
Omvang: 203 pagina's
Afmeting: 230 mm x 150 mm x 19 mm
Verschijningsdatum: 17-12-2009
Taal: Nederlands
Genre:

Mythen helpen de mens op zijn levensreis: ze zijn een reisgids om je bestemming te bereiken. Jijzelf bent de held.

Dit boek gaat over de persoonlijke, psychologische kant van mythen. Wat is de relevantie van de grote mythische thema’s voor de moderne mens in zijn strijd om het bestaan? Campbell past de poëtische, mythische metaforen toe op de uitdagingen van alledag. Wat blijkt? Onze zoektocht is van alle tijden, evenals de stadia van groei en transformatie in ons leven. Wat zijn je diepste verlangens, hoe kun je alles in je leven dienstbaar maken om deze te realiseren? Hoe kunnen de grote voorbeelden uit de mythischreligieuze wereldliteratuur je daarbij helpen

Campbell slaat een brug tussen de mythologische oerthema’s en ons streven naar persoonlijke groei, naar transformatie. Met humor legt hij bijvoorbeeld verbanden tussen symbolen uit de Oudheid en de moderne kunst. Met als belangrijkste doel: dat je je ware bestemming vindt door je hart te volgen.

De Amerikaanse wetenschapper Joseph Campbell is vooral bekend door zijn bijdragen aan de vergelijkende mythologie en theologie. Zijn motto luidt: Follow your bliss. In zijn boeken maakt hij wetenschap aantrekkelijk voor grote groepen mensen. Hij schreef ondermeer de bestseller De held met de duizend gezichten.
 

€ 23,99 Op voorraadBestel veilig en betrouwbaar bij onze eigen webshop Boekenwereld.com. Vanaf € 19,95 geen verzendkosten!

Direct bestellen

Quotes

Niemand in onze tijd – Freud niet, noch Thomas Mann, noch Lévy-Strauss

– heeft zo goed de mythische betekenis van de wereld en zijn eeuwige symbolen teruggebracht in ons dagelijks bewustzijn.
– James Hillman, auteur van bekroonde boeken over archetypische psychologie.Andere boeken van Joseph Campbell