Nieuwsbrief

Wat de wereld nodig heeft

een boeddhistische visie op het behoud van de aarde

Thich Nhat Hanh

ISBN: 9789025960018
Uitgeverij: Have, Ten
Uitvoering: Paperback / softback
Omvang: Onbekend
Afmeting: 165 mm x 120 mm x 13 mm
Verschijningsdatum: 22-04-2009
Taal: Nederlands
Genre:

Aan iedere beschaving komt een einde, maar als we zo doorgaan vergaat de onze heel snel. We kunnen dit proces vertragen. Zenmeester Thich Nhat Hanh vertolkt de boeddhistische stem in het debat over de klimaatcrisis. Hij laat zien wat ieder van ons zelf kan doen.

Het gaat slecht met onze planeet, maar veel mensen zijn vooral bezig met hun eigen problemen. Thich Nhat Hanh vergelijkt de mensheid met kippen die vechten om een korreltje graan, terwijl ze een paar uur later worden geslacht.
Wie wel duurzaam wil leven maar niet weet hoe, krijgt raad van Thich Nhat Hanh. Door met aandacht (mindful) te consumeren, te eten en te drinken kan ieder de balans opmaken en zijn ecologische voetafdruk beperken. De auteur geeft hiervoor ook praktische aanwijzingen.

Een wijs boek, dat concrete aanzetten geeft om anders met de wereld om te gaan. 

In de media:
26 juni 2010    De zevende hemel, BOS, radio 5
 

€ 14,99 Op voorraadBestel veilig en betrouwbaar bij onze eigen webshop Boekenwereld.com. Vanaf € 19,95 geen verzendkosten!

Direct bestellen

Quotes

Een bemoedigend boekje vanuit een religieuze traditie die al eeuwenlang vertrouwnd is met 'ecologisch denken. - Koen Masquillier in Tijdschrift voor Geestelijk Leven (jan/febr. 2010)

Andere boeken van Thich Nhat Hanh