De kracht van rust van Mirjam van der Vegt

De kracht van rust

In het programma Jacobine op 2 is bekendgemaakt dat Mirjam van der Vegt met De kracht van rust. 8 tegendraadse lessen over werk en het goede leven de prijs voor het Beste Spirituele Boek 2021 heeft gewonnen. Na genomineerd te zijn door de vakjury, koos ook het publiek nu massaal voor deze ode aan rust.

Uit het juryrapport van de Prijs Beste Spirituele Boek 2021: ‘Acht tegendraadse lessen die je laten inzien wat rust nemen doet met je gezondheid. Praktisch, verdiepend en nodigt uit tot zelfreflectie. Het boek wijst je de weg naar een mindset die innerlijke rust brengt en daarmee relativering, focus en overzicht.’

Ben je ook benieuwd naar dit boek van Mirjam van der Vegt? Bestel het dan hier! Bekijk hieronder ook de boektrailer en de acht-weekse online beleving bij het boek.

 

 

Of bestel het e-book

Over het boek

Jij leeft intens. In de spaarzame momenten dat je met je benen omhoog ligt, vraag je je af hoe je meer rust kunt inbouwen. Hoe leef je zo dat je je energiek voelt en niet steeds het gevoel hebt dat het net teveel is? Hoe ga je van streven naar leven? In dit boek ontdek je jouw haalbare weg. Want wie veel werkt, mag veel rusten.

Dit boek is niet de volgende to-dolijst om af te vinken, maar helpt je een nieuwe levenshouding te ontwikkelen. Alles wat vandaag op je pad komt, is genoeg. Ga zitten op je luie stoel, sla dit boek open en ontdek het goede leven door middel van acht praktische en tegendraadse levenslessen die je leren te rusten middenin de chaos.

Met inspiratie van rapper Typhoon, bergbeklimmer Katja Staartjes, bisschop Ancelimo, ontwikkelingswerker Jane Acheloi en ervaringen van Eisenhower, Churchill, Nelson Mandela en nog veel meer harde werkers.

Wat anderen over het boek zeggen

‘Deze inspirerende persoonlijke tekst is rijk, bemoedigend en uitnodigend. Aandachtig te lezen, traag en rustig zoals een monnik door de kloostergangen schrijdt. Het boek nodigt je uit naar de innerlijke werkplaats te komen, daar waar je je soms alleen waant maar niet bent. Een prachtboek op hartsniveau!’
– Prof. dr. Gabriël G. Anthonio

‘Dit inspirerende boek is een echte uitdaging voor vele professionals. Nuchter en tegelijkertijd een aanmoediging tot
vertrouwen op meer dan alleen de ratio.’
– Bart van der Vegte, adviseur publieke sector

‘Dit boek is een ode aan rust en ontspanning. Zo nodig in de huidige digitale tijd met constante veranderingen.’
– Katja Staartjes, atlete, bergbeklimmer en trainer

Over de auteur

Mirjam van der Vegt is auteur en stiltetrainer. Ze geeft retraites, lezingen en trainingen rondom rust en stilte. Van haar eerdere boeken over stilte werden al meer dan 50.000 exemplaren verkocht.