Nieuw: Leer denken als een filosoof

Vanaf vandaag is Leer denken als een filosoof van Julian Baggini beschikbaar in de (online) boekhandel! Scherp je geest met deze 12 universele filosofische principes. Leer stap voor stap zelfstandig denken en beter te leven.

Over het boek

Hoe kan filosofie ons helpen in een tijd waarin zowel maatschappelijke als persoonlijke problemen alleen maar groter lijken te worden? Door alles te bevragen!

In Leer denken als een filosoof presenteert Baggini twaalf fundamentele principes voor een meer humane, evenwichtige en rationele benadering van het denken. Van het in twijfel trekken van alles, ook onze eigen vragen, tot het vasthouden aan feiten en het streven naar zelfstandig denken, zonder eenzelvig te worden. Met alledaagse voorbeelden daagt Baggini ons uit om onze denkwijze te herzien en laat hij zien hoe deze principes kunnen worden toegepast in ons eigen leven.

“Een essentiële, inspirerende gids voor de uitdagingen van onze tijd, gebaseerd op interviews met hedendaagse filosofen, en gevuld met de inzichten en reflecties van de auteur. Het is precies het boek dat we nodig hebben.” – Sarah Bakewell, auteur van ‘De humanisten”

“Een welkome detox voor ons brein.” – Derren Brown

of bestel het e-book 

Over de auteur

Julian Baggini is een belangrijke Britse publieksfilosoof en oprichter van The Philosophers’ Magazine. Van dezelfde auteur verscheen eerder Een kleine geschiedenis van de waarheid.