Jenny Odell

Over Jenny Odell

Jenny Odell is een multidisciplinaire kunstenares en schrijfster uit Oakland, Californië.


Boeken

Tijd is

In Tijd is biedt New York Times-bestsellerauteur Jenny Odell een radicaal nieuw perspectief op wat tijd voor ons betekent. Vaak lijkt het alsof we de slaaf zijn van onze agenda, dat we tijd te kort komen om alle taken te volbrengen.

Volgens Odell komt dit omdat we het slachtoffer zijn van een verkeerd begrip van tijd. Zij duikt in filosofie en geschiedenis, maar kijkt ook naar ervaringen van tijd in de wereld om haar heen. Daarnaast bespreekt ze hoe oorspronkelijke Amerikanen tijd ervaren en gaat daarbij terug naar haar eigen roots. Tijd is biedt een caleidoscopisch perspectief op een beter leven.

Een bevrijdend boek, dat hard nodig is.

De macht van nietsdoen

Niets is vandaag de dag moeilijker dan nietsdoen. Maar in een wereld waarin we er alleen maar toe doen als we 24/7 ‘aan’ staan, is nietsdoen misschien wel de belangrijkste vorm van verzet. Jenny Odell schreef een kritiek op de kapitalistische krachten die om onze aandacht strijden. We gaan anders denken over productiviteit, krijgen opnieuw verbinding met onze omgeving en ontdekken weer betekenisvolle vormen van geluk en echte aandacht.


De media

Tijd is is urgent en zet de persoonlijke preoccupatie met tijd in een breder perspectief.’ – NRC over Tijd is

‘Zoals een goed boek dat kan, greep het me bij vlagen zo dat mijn gevoel van tijd veranderde.’ – De Correspondent over Tijd is

‘Groots en ambitieus.’ – The New York Times over Tijd is

‘Een van mijn favoriete boeken van 2019.’ – Barack Obama over De macht van nietsdoen


Wil je vaker op de hoogte worden gehouden van interessante boeken, acties en interviews? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Insert Image
Select Columns Layout