Boeken
Hoe de wereld eet
Ons voedselsysteem is kapot. Tegenwoordig is iedereen voor voedsel afhankelijk van een complex web van productie, distributie, consumptie en afvalverwerking. Dit systeem heeft desastreuze effecten op het welzijn van onze planeet, de verdeling van rijkdom en onze eigen gezondheid.
Julian Baggini biedt in dit boek een scherpe analyse van dit probleem en formuleert filosofische principes voor een betere, rechtvaardigere en gezondere voedselvoorziening.
Leer denken als een filosoof
Hoe kan filosofie ons helpen in een tijd waarin zowel maatschappelijke als persoonlijke problemen alleen maar groter lijken te worden? Door alles te bevragen!
In Leer denken als een filosoof presenteert Baggini twaalf fundamentele principes voor een meer humane, evenwichtige en rationele benadering van het denken. Van het in twijfel trekken van alles, ook onze eigen vragen, tot het vasthouden aan feiten en het streven naar zelfstandig denken, zonder eenzelvig te worden. Met alledaagse voorbeelden daagt Baggini ons uit om onze denkwijze te herzien en laat hij zien hoe deze principes kunnen worden toegepast in ons eigen leven.
De media
"Een essentiële, inspirerende gids voor de uitdagingen van onze tijd, gebaseerd op interviews met hedendaagse filosofen, en gevuld met de inzichten en reflecties van de auteur. Het is precies het boek dat we nodig hebben." – Sarah Bakewell, auteur van 'De humanisten'' over Leer denken als een filosoof
"In zijn boek opent Julian Baggini de motorkap van de filosofie en legt hij de mechaniek van het filosoferen bloot." - De Morgen over Leer denken als een filosoof
"Je kunt van dit boek echt iets van opsteken over hoe je zelf denkt en welke elementen je daarin kunt veranderen." - Trouw over Leer denken als een filosoof
"Levendig en meeslepend." - Pete Wells, New York Times Book Review, over Hoe de wereld eet
"Hij weet op meesterlijke wijze de complexiteit van dit enorme systeem en de verweven gevolgen in kaart te brengen. Een waardevolle beschouwing over een urgent maatschappelijk vraagstuk." - Publishers Weekly over Hoe de wereld eet