Adorno in Napels van Martin Mittelmeier

Vanaf vandaag is Adorno in Napels van Martin Mittelmeier beschikbaar. Biografie, filosofie en natuur komen prachtig samen in dit vernieuwende boek over Adorno.

Of bestel het e-book hier.

Over het boek Adorno in Napels

Adorno in Napels laat zien hoe een reis naar Napels een doorbraak betekende in het denken van de beroemde filosoof Theodor W. Adorno. In het door de vele uitbraken van de Vesuvius poreus geworden landschap, in de chaotische structuur van de stad zelf, vond hij de inspiratie voor zijn latere filosofie: een denken dat zich radicaal verzet tegen alle toe-eigening. Martin Mittelmeier laat in dit vernieuwende boek zien hoe Adorno’s hermetische filosofie uiteindelijk wortelt in een concrete ervaring.

Lees hier alvast een fragment

Toerist zijn is een ellendige bezigheid. Als toerist wil je iets opwindends zien, iets nieuws, het bijzondere en authentieke van de streek waar je doorheen reist meemaken. Maar hoe moet je in zo korte tijd iets van het daar werkelijk geleefde leven proeven, je bent toch maar even te gast? Bovendien gingen zo velen je vóór. Maar hebben die niet op zijn minst de weg geëffend? En als je er dan toch bent, zou het dan niet jammer zijn, ja een verzuim als je niet hebt gezien wat al die anderen bezienswaardig hebben gevonden? Wat, u was in Parijs en niet op de Eiffeltoren? Maar wanneer was de gewone Parijzenaar voor het laatst op de Eiffeltoren? Wat, u was in Napels en niet op de Vesuvius?

Over de auteur

Martin Mittelmeier (1971) is een Duitse literatuurwetenschapper, redacteur en schrijver. Adorno in Napels is zijn eerste boek in het Nederlands.

Wil je wekelijks op de hoogte gehouden worden van nieuwe boeken? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!