Christa Anbeek wint prijs Beste Spirituele Boek

Voor Joseph en zijn broer wint prijs Beste Spirituele Boek 2019

Met trots mogen we bekendmaken dat Voor Joseph en zijn broer van Christa Anbeek de winnaar is van de publieksprijs Beste Spirituele Boek 2019. Dat is zojuist bekendgemaakt in het KRO-NCRV tv-programma Jacobine op NPO2.

Voor Joseph en zijn broer

In Voor Joseph en zijn broer schrijft Anbeek over de zelfmoord van haar vader en broer, maar ook over de komst van haar kleinzoon. ‘Hoe kom ik van treurigheid naar verwondering?’ vraagt ze zichzelf in het boek af. Daarnaast filosofeert ze over het belang van spelen: zonder spelen kunnen individuele levens stranden, maar kan ook een samenleving ontwricht raken. Voor Joseph en zijn broer is een opvallende winnaar: de shortlist voor het Beste Spirituele Boek 2019 werd gedomineerd door praktische spirituele handboeken voor onder andere minimalistisch leven en meditatieve boswandelingen, maar het overgrote deel van de stemmen ging naar Voor Joseph en zijn broer, een indringend persoonlijk verhaal.

Christa Anbeek

Christa Anbeek is theologe en werkte jarenlang als spiritueel verzorger met psychiatrische patiënten, die ze in Voor Joseph en zijn broer ook een stem geeft. Ze is bekend van Overlevingskunst (2010) en van de bestseller De berg van de ziel (2013), die ze samen met Ada de Jong schreef. Belangrijke thema’s in haar boeken zijn de dood en de kunst van het leven.

Anbeek is heel trots en blij dat ze gewonnen heeft: “Blij verrast ben ik ook, omdat mijn boek zo aards is en over het gewone leven gaat, over alles wat niet goed gaat: het kwetsbare. In het boek schrijf ik hoe je -te midden van dat alles- je weg vindt naar hoop en liefde.”

Christa Anbeek, Voor Joseph en zijn broer, nu €20,- in onze webshop Boekenwereld.com