Compassievolle communicatie is nu beschikbaar

Compassievolle communicatie van Andrew Newberg en Mark Robert Waldman is nu beschikbaar in de (online) boekhandel!

Een neuropsychologische benadering met als resultaat twaalf praktische communicatietechnieken.

 

 

Of bestel het e-book

Over het boek

Helder, kort, rustig, vriendelijk en oprecht. Dat zijn kenmerken van compassievolle communicatie. Op basis van uitgebreid hersenonderzoek en psychologisch onderzoek ontwikkelden Newberg en Waldman twaalf praktische communicatietechnieken. Deze technieken leren je beter te communiceren met collega’s, bazen, klanten, kinderen, geliefden en anderen. De lessen in dit boek zullen je leven ingrijpend verbeteren.

Een praktisch boek, met een stevige basis in de hersenwetenschap.

Lees alvast een fragment

De neurowetenschap van taal, bewustzijn en communicatie werpt veel fundamentele vragen op, waarvan de antwoorden consequent elke definitie trotseren. Een voorbeeld: als we spreken, waar komen onze woorden dan vandaan? Uit de hersenen of uit de geest? En wat bedoelen we met ‘geest’? Bestaat die enkel uit de voortbrengselen van onze hersenen, of is het iets anders?

Uit onderzoeksresultaten lijkt naar voren te komen dat de geest en de hersenen onderling verbonden zijn – maar de aard van die verbinding en de plek waar die zich bevindt, blijven toch onduidelijk. Het blijkt zelfs dat de geest zelf nog een eigen ‘geest’ heeft, en dat geldt ook voor de hersenen!

Over de auteurs

Andrew Newberg is hersenwetenschapper en onderzoeksdirecteur. Dit van het centrum voor integrale geneeskunde aan de Thomas Jefferson University, Philadelphia. Robert Waldman is psycholoog en verbonden aan de University of Pennsylvania.

Wil je wekelijks op de hoogte gehouden worden van nieuwe boeken? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!