De gouden gespreksgids van Wicher Schols

Vanaf vandaag is De gouden gespreksgids van Wicher Schols beschikbaar in de (online) boekhandel. Het is hét boek dat je helpt om beter te communiceren en voor jezelf op te komen.

Of bestel het e-book hier. 

Over het boek

Hoe start je een gesprek met onbekenden? Wat doe je met de brutale en dominante types van deze wereld? Hoe geef je feedback zonder anderen te kwetsen? Wat zeg je tegen rouwende mensen? En op welke manier ga je het moeilijke gesprek over seks aan met je partner? Wicher weet raad. Met situaties op het werk, in je relatie of bij het opvoeden van kinderen

Lees hier alvast een fragment

‘De sterkte van een persoonlijkheid wordt bepaald door de waarheid die zij aankan.’ Zo hoorde ik van een goede collega. Deze uitspraak heeft me nooit meer losgelaten. Twijfels, reflectie en bedenkingen maken ons tot een mens met een krachtige persoonlijkheid die een zeer prettige gesprekspartner kan zijn. Natuurlijk hoeven we daar niet in door te slaan; eeuwig tobben en twijfelen is voor niemand leuk. Maar het doorgronden van onze eigen drijfveren is een voorwaarde om onze neigingen in gesprekken te kunnen bestuderen en verbeteren. Als het lukt om objectiever naar onszelf te kijken, kunnen we ook leren wat er nodig is in verschillende situaties. We kunnen onszelf zo in steeds meer situaties handhaven en anderen bijstaan. Door objectiever en eerlijker te communiceren, zal het makkelijker worden om een goede gesprekspartner te zijn die in steeds uitdagendere situaties van waarde is.
Het kan aantrekkelijk zijn onze eigen manier van doen te bestempelen als de enig juiste manier. Maar dat is juist een afbreukrisico voor onze communicatie. Aan eigenwijze mensen die niet vatbaar zijn voor onze ideeën, hebben we immers allemaal een hekel.

Over de auteur

Wicher Schols is cum laude afgestudeerd in Business Studies aan de UvA. Hij ontwikkelde trainingsprogramma’s voor o.a. ABN AMRO, Deloitte, Nestlé en de Universiteit van Leiden. Schols is nu Head of Faculty bij The School of Life Amsterdam.