De kracht van rust van Mirjam van der Vegt

De kracht van rust van Mirjam van der Vegt is nu verkrijgbaar in de (online) boekhandel!

‘De essentie van ons mensen is onze geest, onze spirit. Zorg dat je daarnaar terugkeert, elke keer weer. Leer te luisteren naar die kleine stille stem. Offer je geweten niet op aan de drukke of gevaarlijke maatschappij. Het is een schat die je moet bewaken.’ – Mirjam van der Vegt

Of bestel het e-book

Over het boek

Je agenda zit vol en in je hoofd is het druk. De balans tussen werken en rusten is kwijt. Hoe zorg je ervoor dat je weer met plezier je leven leidt? Mirjam van der Vegt laat in 8 tegendraadse lessen zien wat rust nemen met ons lichaam en geest doet. Rust verhoogt de kwaliteit van ons werk en leven aanzienlijk. Van der Vegt laat met de inspirerende verhalen van o.a. rapper Typhoon, bergbeklimmer Katja Staartjes en bisschop Ancelimo zien dat je in goed gezelschap verkeert wanneer je even gas terugneemt.

Lees alvast een fragment

Volledig is een woord om even op te kauwen of mee te wandelen tussen alle bedrijven door. Vol – er is genoeg, je bent verzadigd. Ledig – onbelast, onbezet, open, vacant, onontgonnen. Er is ruimte voor iets nieuws. Er is ruimte om te delen, waar je eerst alleen maar druk ervaarde. Heel vaak interpreteren we het woord ‘ledig’ negatief – hol, ijdel, leegheid, uitgeput – maar het heeft ook deze positieve betekenissen. Al ben ik dan geen bekende rapper, ik herken veel dingen in het verhaal van Typhoon.

Toen ik zelf burn-out raakte leerde ik mijn leegheid te ontdekken. Voor mij was die leegheid eerst niets anders dan uitgeputte grond. Doodmoe zijn en niets meer kunnen voelen en creëren. Naarmate ik meer bij mijn eigen uitputting durfde neer te zitten en mezelf accepteerde onder de open hemel, werd de leegheid anders. Van uitgeput gebied werd ik vacant gebied. Van holle leegte veranderde ik in onbelaste onontgonnen ruimte. Vanaf mijn burn-out ben ik stilte en leegte gaan waarderen, koesteren zelfs. In de stilte ontdek je jouw genoeg, los van dopamine, los van welke verslaving dan ook.

Over de auteur

Na een haar afstuderen heeft Mirjam van der Vegt bij de actualiteiten programma’s Twee Vandaag en Netwerk gewerkt. Daarna schreef ze achtergrond artikelen voor het programmablad Visie en werkte ze aan verschillende projecten, zoals een documentaire over homofilie, een lessenpakket over zelfdoding en een e-cursus over stilte.

Haar belangstelling voor stilte resulteerde in een eigen onderneming waaruit zij trainingen verzorgt. Zij schreef de Stiltelijn, waaruit de boeken Koester je hart en het Stiltedagboek uit voort kwamen. In 2009 debuteerde van der Vegt met de roman Schaduwvlucht waarna er nog meer boeken volgden.

.

 

Wil je vaker op de hoogte worden gehouden van interessante boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!