Eén ding tegelijk van Rick Hanson

Een fragment uit Eén ding tegelijk van Rick Hanson

Wil je werken aan je eigen welzijn, wat je met de oefeningen in dit boek kunt doen, dan zul je voor jezelf moeten opkomen. Je bent dan niet tegen anderen, maar voor jezelf. Voor veel mensen is dit een stuk moeilijker dan het klinkt. Misschien ben je opgevoed met het idee dat je minder waard bent dan anderen. Of misschien werd je teruggefloten of klein gehouden toen je voor jezelf wilde opkomen. Wie weet heb je diep vanbinnen het gevoel dat je geen recht hebt op geluk. Denk je eens in hoe het is om een goede vriend van iemand te zijn en stel jezelf vervolgens de vraag: ben ik voor mijzelf ook zo’n vriend?

Ben je dat niet, dan ben je misschien te streng voor jezelf, denk je te snel dat je tekortschiet, of doe je te geringschattend over wat je iedere dag opnieuw klaarspeelt. Of misschien kom je niet met volle overtuiging voor jezelf op wanneer anderen je niet eerlijk behandelen, of wanneer je anderen wilt zeggen waar jij werkelijk behoefte aan hebt. Wie weet berust je in je eigen pijn en verdriet, of ben je te laks om die dingen aan te pakken die je leven kunnen verbeteren, zowel in je eigen hoofd als daarbuiten in de wereld om je heen. En: hoe kun je anderen helpen als je niet eerst bij jezelf begint? Het fundament van iedere oefening is dat je het beste met jezelf voorhebt en dat je je eigen verdriet, behoeften en dromen serieus neemt omdat ze ertoe doen. Dan kun je de dingen die je zelf doet ook echt met het nodige enthousiasme doen!

Of bestel het e-book

Over het boek

Voor wie denkt dat mindfulness moeilijk is, is er nu Eén ding tegelijk. Rick Hanson geeft in dit handzame boek eenvoudige oefeningen die goed in het dagelijks leven in te passen zijn. Ze beschermen tegen stress, verbeteren de stemming en versterken het brein. De oefeningen zijn gegroepeerd rond thema’s.  Zoals ‘goed voor jezelf zorgen’, ‘van het leven genieten zoals het is’, ‘beter functioneren thuis en op het werk’ en ‘vrede sluiten met je emoties’. Rust in je hoofd vinden was nog nooit zo eenvoudig.

Over de auteur

Rick Hanson is neuropsycholoog en meditatieleraar. Hij is verbonden aan het Greater Good Science Center van de Universiteit van Californië.