Handgeschreven van Huub Oosterhuis

Handgeschreven van Huub Oosterhuis is nu verkrijgbaar in de (online) boekhandel!

 

 

Of bestel het e-book

Over het boek

Huub Oosterhuis vertelt het verhaal van zijn leven in een nieuwe, grootse verzameling gedichten. In deze monumentale uitgave vertelt Oosterhuis over zijn leven aan de hand van gedichten. Bekende thema’s als geloof, verbinding en liefde komen aan de orde. Veel van de gedichten in deze uitgave zijn nieuw, al eerder gepubliceerde gedichten zijn opnieuw bewerkt.

Lees alvast een gedicht

Daar lag je die nacht,
arm vod,
mijn beer en mijn god.
En nu dan stap je
als een lichtstraal door mijn raam,
neemt plaats op de punt van mijn pen
die gek genoeg onbezwaard
het hele verhaal vertelt.
Benieuwd volg je de letters
zonder commentaar.

Over de auteur

Huub Oosterhuis (1933) schrijft dichtbundels, essays, liederen en leerdichten.

Oosterhuis debuteert in 1961 met de bundel Uittocht en krijgt landelijke bekendheid als hij bij de uitvaartdienst van Prins Claus een persoonlijke overweging houdt.
Verder is hij oprichter van De Populier – voorganger van De Balie – en De Rode Hoed en initiatiefnemer van De Nieuwe Liefde, een huis voor debat, bezinning en poëzie dat in februari 2011 haar deuren opende aan de Da Costakade in Amsterdam.

Oosterhuis is redacteur van het Nieuwe Liefde Magazine (voorheen Roodkoper), ontving in 2002 een ere-doctoraat van de Vrije Universiteit voor zijn liturgische teksten en initieerde in 1993 de VSB Poëzieprijs. Voor meer informatie: www.huuboosterhuis.nl en www.denieuweliefde.com.

Wil je wekelijks op de hoogte gehouden worden van nieuwe boeken? Meldt je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!