In bed met een filosoof van Damon Young

Vanaf vandaag is In bed met een filosoof  van Damon Young beschikbaar. ‘Nadenken over seks geeft plezier, want denken is iets wat lichamen doen – en lichamen zijn gemaakt van gevoelige en ontvankelijke materie. Er is geen buitenaardse ideeënwereld: we denken met hetzelfde lijf als waarmee we kezen.’

Of bestel het e-book hier.

Over het boek

Waarom vinden we het zo moeilijk om te praten over seks? We denken er de hele dag aan, maar als we moeten zeggen wat het is, weten zelfs de grootste filosofen het niet precies. In dit nieuwe boek doet de Australische publieksfilosoof Damon Young iets unieks en moedigs: hij schrijft open over zijn eigen seksuele ervaringen en probeert te laten zien wat we daardoor kunnen leren over het leven. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: verlangen, genot, masturbatie, sm, porno en nog veel meer.

Lees hier alvast een fragment

In dit alles was seks een uitnodiging tot filosofie. Sinds het begin van het denken is de mensheid uitgedaagd en geprovoceerd door tegenstrijdigheden. Door de plotselinge observatie dat de dingen niet zijn wat ze lijken; dat oude gewoonten broos en betrekkelijk zijn; dat taal en praktische kennis vaak op gespannen voet staan; dat het oplossen van problemen veelal tot nieuwe problemen leidt – kortom, dat het universum niet alleen een kwestie is van het gezond verstand gebruiken: dat spoorde aan tot denken, waarbij elke generatie nieuwe vragen toevoegt aan de antwoorden. Wijzen, eggheads, luizen in de pels – ze werden allemaal geconfronteerd met een kosmos vol gaten, plooien en scheuren.

Over de auteur

Damon Young (1975) is een Australische schrijver van fictie en non-fictie en een vooraanstaande, jonge publieksfilosoof, ook buiten Australië. Hij is mede-oprichter van de ‘School of Life’ in Melbourne en werkt momenteel aan ‘How to think about exercise’, een deel in de nieuwe boekenserie van de Londense ‘School of Life’.