Infodetox van Karen Visser

Vanaf vandaag is Infodetox beschikbaar van Karen Visser!

Karen Visser biedt met Infodetox praktische technieken die je helpen om je focus te vergroten door selectiever te worden in wat je laat binnenkomen.

Over het boek Infodetox

Een overkill aan informatie – dat ervaren ruim twee miljoen Nederlanders. Informatie is alomtegenwoordig en komt via verschillende kanalen binnen. En een mens heeft maar twee ogen, twee handen en één stel hersens om die veelheid te verwerken.

Karen Visser helpt je beter om te gaan met deze situatie. Ze beschrijft onder meer de grote rol van de digitale technologie in dit proces, de negatieve effecten van de grote hoeveelheid informatie op ons leven en de noodzaak van een infodetox.

Dit boek geeft antwoord op vragen als: Hoe schep je orde in de chaos? En hoe doseer je die overvloed aan informatie? Door beter te selecteren wat je laat binnenkomen, kun je je focus vergroten. Daarvoor geeft Visser praktische technieken, die je dagelijks kunt toepassen

Over de auteur 

Karen Visser (Reeuwijk) is trainer Slimmer werken en helpt bedrijven en overheidsorganisaties beter om te gaan met veranderende werkomstandigheden. Eerder schreef zij een boek over uitstelgedrag: Vandaag begin ik echt. 

Lees hier alvast een fragment 

Misschien ben je je er niet eens bewust van, maar informatiekanalen kunnen in theorie een forse invloed hebben op je stemming en gevoelens: een minder goed humeur, slecht slapen, piekeren, stress, je onrustig voelen… Een negatief effect kan bijvoorbeeld zijn dat wanneer je op sociale media kijkt naar wat andere mensen allemaal voor interessants/leuks/ succesvols hebben gedaan, je dat gaat vergelijken met hoe je eigen leven eruitziet.
Het is aan jou om voor jezelf aan te voelen welk effect een informatiekanaal op je heeft, want je kunt natuurlijk ook heel blij worden van wat je ziet, leest en hoort. Blijf wel bewust van het effect van wat je doet: is er een moment te benoemen waarop een positief gevoel omslaat in een negatief gevoel, zodat je daarmee in het vervolg rekening kunt houden? Daaruit kun je conclusies trekken voor jezelf.