Je leven in één herinnering van Jacky van de Goor

Je leven in één herinnering van Jacky van de Goor is nu (online) verkrijgbaar in de boekhandel!

Als je na je overlijden één herinnering mee zou mogen nemen, welke zou dat dan zijn? Wat zou jij meenemen? Je bruiloft, de geboorte van je kind, die ene mooie reis? Deze vraag stelde onderzoeker Jacky van de Goor aan honderden mensen. Hun antwoorden vertellen ons over de zin van het leven.

 

 

Of bestel het e-book

Over het boek

In Je leven in één herinnering doet Jacky van de Goor verslag van haar voornaamste ontdekkingen. Opvallend genoeg blijkt dat veel dingen waar we ons doorgaans druk over maken niet de dingen zijn waar het werkelijk om gaat. Een verrassend boek over dat wat er echt toe doet in het leven.

Lees alvast een fragment

‘Het bijzondere in het gewone zien, het gewone tot iets bijzonders maken – het lijkt op wat psycholoog Robert Emmons spirituele intelligentie noemt: de capaciteit om het fysieke en materiële te overstijgen en het heilige te zien in gewone activiteiten. Want ieder moment heeft de potentie om betekenisvol te zijn, zei ook Frankl al. Het is alleen de kunst om dat ook waar te maken: om vanuit verwondering te blijven kijken, om te blijven spelen met perspectieven en alternatieve werkelijkheden.

Want wat een rijkdom levert dat op. Wat voegt dat veel toe aan deze gewone, alledaagse momenten, waarvan de glans zo snel verdwijnt onder een laag stof van sleur en herhaling, waardoor de rituele betekenis verloren gaat en alleen de instrumentele betekenis overeind blijft.’

Over de auteur Jacky van de Goor

Jacky van de Goor (Eindhoven) werkt vanuit haar coachingsbureau Legende aan de groei en bloei van mensen en organisaties. Daarnaast is zij als onderzoeker verbonden aan het StoryLab van de UTwente.

 

Wil je wekelijks op de hoogte gehouden worden van nieuwe boeken? Meldt je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!