Nieuw: Als de dood

Als de dood van Claudia Crobatia is vanaf vandaag beschikbaar in de (online) boekhandel. Claudia Crobatia analyseert waarom de dood zo’n taboe is in onze cultuur en hoe andere culturen hier op een gezondere manier mee omgaan.

Of bestel het e-book

Over het boek

We denken er het liefst nooit aan: het feit dat we ooit zullen sterven. De algehele houding van onze moderne samenleving is er een waarin de dood zo veel mogelijk wordt genegeerd. Maar vroeg of laat zullen we eraan moeten geloven. Bovendien brengt het reflecteren op de eigen sterfelijkheid veel voordelen met zich mee.

Claudia Crobatia analyseert waarom de dood zo’n taboe is in onze cultuur en hoe andere culturen hier op een gezondere manier mee omgaan. Door middel van death awareness worden we meer bewust van onze eigen sterfelijkheid. Dit draagt bij aan een leven met meer geluk en betekenis, en een meer natuurlijke omgang met het levenseinde.

Lees alvast een fragment

De dood is als een grensgebied dat de mens dicht bij het mysterie van het leven brengt. Het geeft je de mogelijkheid erop te kunnen reflecteren en te zien wat het met je doet. De dood is in die zin als een deur, die toegang biedt tot de open ruimte van jouw eigen innerlijke ervaringswereld. Maar die deur kun je net zo makkelijk dicht laten. Dat is geheel aan jou. Het leven biedt je namelijk nog zoveel andere deuren. We zijn als mens heel goed geworden in het maakbaar maken van het leven. We ontwerpen tal van deuren naar andere ervaringen. Prettigere ervaringen die minder confronterend zijn, in het hier-en-nu. Hierdoor hebben we de luxepositie om ervaringen die ongemak met zich meebrengen te kunnen negeren.

Over de auteur

Claudia Crobatia (Amsterdam) heeft van de dood haar levensmissie gemaakt. Ze zette twee platforms op (‘Als de dood’ en ‘A course in dying’) en komt regelmatig op televisie, radio en in de kranten.

 

______________________________________________________________________________________________________________________________

Wil je vaker op de hoogte worden gehouden van interessante boeken, acties en interviews? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!