Het boek De getemde man van Babah Tarawally is vanaf vandaag verkrijgbaar in de (online) boekhandel. Tarawally geeft in zijn boek een nieuwe invulling aan wat het betekent om man te zijn.
Over het boek
De getemde man geeft een nieuwe invulling aan wat het betekent om man te zijn. Babah Tarawally confronteert ideeën over
mannelijkheid uit zijn geboorteland Sierra Leone met hoe wij in het Westen tegen mannelijkheid aankijken. Waar in Afrika
de gemeenschap belangrijk is, staat in Nederland het individu centraal. Beide benaderingen hebben hun voor- en nadelen.
Tarawally brengt ze in dit scherpe, maar ook vaak geestige boek met elkaar in gesprek.
Lees een fragment
Ooit was ik een Afrikaanse jongen die ervan droomde om in de voetsporen te treden van de twee belangrijkste mannen uit mijn kindertijd: mijn vader en mijn opa. Mijn opa bezat meerdere boerderijen, was stamhoofd en had meer dan twaalf vrouwen en ontelbaar veel kinderen. Hij genoot veel respect en aanzien.
Mijn vader was een gerespecteerd en succesvol zakenman met drie vrouwen en meer dan achttien kinderen. Hij had binnen onze gemeenschap de top bereikt waardoor heel veel mensen tegen hem opkeken. Deze twee mannen waren mijn grote helden. Ze waren trots en doelgericht. Zowel mijn vader als mijn opa hadden visie en duidelijke doelen in het leven, welke ze met passie nastreefden. Ze pakten niet alleen kansen, maar creëerden kansen. In mijn ogen was niets onmogelijk voor hen en ik wist dat ik eenmaal volwassen in hun voetsporen zou treden.
Over de auteur
Babah Tarawally is schrijver en columnist bij Trouw. Eerder verscheen van hem bij uitgeverij Ten Have Gevangen in zwart wit denken.
________________________________________________________________________________
Wil je vaker op de hoogte worden gehouden van interessante boeken, acties en interviews? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!