Nieuw: De god met de blauwe ogen

Vanaf vandaag is De god met de blauwe ogen beschikbaar in de (online) boekhandel! Dit boek is een aangrijpende roman over een vluchteling die aankomt in Nederland vanuit Sierra Leone.

Over het boek

De god met de blauwe ogen vertelt het verhaal van een vluchteling die zijn weg probeert te vinden in Nederland. Tarawally laat indringend zien wat het betekent om te leven tussen twee culturen.

Of bestel hier het e-book.

Lees alvast een fragment

Elk jaar luisterden we met veel bewondering naar degenen die de stap hadden durven zetten om in de drukke en gevaarlijke steden te gaan wonen. Natuurlijk vonden we ze destijds ook een beetje raar. Ze waren over het algemeen erg mondig en toonden weinig respect voor ouderen en mensen met gezag. Ze voelden zich vrijer en genoten zichtbaar van het leven. lk zei tegen mijn opa dat ik ook wilde emigreren naar de grote stad als ik groot zou zijn. Hij wist door zijn intonatie en stemverheffing precies uit te drukken wat zijn idee hierover was. Hij keek me doordringend aan en vroeg heel rustig met veel nadruk en een harde stem: ‘Wát zeg je?’ Teleurgesteld en bang durfde ik zijn vraag dan niet meer te beantwoorden. lk wist dat hij niet zo positief stond ten opzichte van de ‘net gearriveerden’ en dat hij het zeker niet leuk zou vinden als ik net als zij zou worden. Inmiddels ben ik veel verder gegaan dan de grote stad. Ik zit in een ander land op een ander continent. Ik vraag me af of hij me ooit zal vergeven.

Over de auteur

Babah Tarawally is schrijver en journalist. Tijdens zijn zevenjarige asielprocedure publiceerde hij De god met de blauwe ogen (2010). In 2016 verscheen De verloren hand.