Nieuw: De hemel in je handen

Het boek De hemel in je handen van Lisette Thooft is vanaf vandaag verkrijgbaar in de (online) boekhandel. Het is een handboek voor iedereen die méér wil weten over zichzelf dan wat er zichtbaar is aan de buitenkant.


Of bestel het e-book.

Over het boek

Het is al een hele opgave om te weten wat je denkt. Ontdekken wat er allemaal ónder het oppervlak van de bewustheid schuilt, is nog uitdagender. Maar het kan wel – met zelfhypnose, droomonderzoek, lichaamswerk en vele andere klassieke en nieuwe methoden.

Spiritueel schrijfster Lisette Thooft brengt haar ervaringen van tientallen jaren onderzoek in kaart en laat kenners aan het woord. Een handboek voor iedereen die méér wil weten over zichzelf dan wat er zichtbaar is aan de buitenkant.

Lees alvast een fragment

Stel je voor, je loopt op een weg. Hoe ziet die weg eruit, wat komt er spontaan in je op? Wat zie je aan weerskanten ervan, waar loop je doorheen? Je ziet een sleutel liggen, je bukt en raapt hem op. Wat voor sleutel zie je hierbij spontaan voor je geestesoog, hoe groot of klein, welke kleur heeft hij, zijn er nog andere bijzonderheden? Daarna zie je een voorwerp liggen bedoeld om uit te drinken – wat precies? Je loopt verder en je komt bij water, een of andere vorm van water, het kan alles zijn. Wat voor water zie je? En wat doe je ermee? Daarna kom je bij een muur. Beschrijf de muur. Wat is er volgens jou aan de andere kant van de muur? Noteer wat er in je opkomt bij deze vragen en bewaar je notities even; verderop vertel ik je wat ze kunnen betekenen. Deze visualisatie leerde ik als een gezelschapsspelletje in Oxford, ongeveer een halve eeuw geleden, van een stel studenten. De beelden die je spontaan voor je ziet, zouden uit je onderbewuste komen en iets zeggen over wat er in de diepte van jezelf leeft.

Over de auteur

Lisette Thooft is rebalancer en auteur. Ze schrijft voor o.a. Happinez en De Verwondering