Nieuw: De innerlijke buienradar van Julia Fischer

Vanaf vandaag is De innerlijke buienradar van Julia Fischer beschikbaar. Emoties vormen de basis voor nagenoeg alle keuzes die we maken, zonder dat we begrijpen hoe emoties precies werken. Daarom zijn vragen als ‘wat zijn emoties?’ en ‘waarom hebben we ze?’ ontzettend interessant en belangrijk.


Of bestel het e-book hier.

Over het boek

In dit boek worden de complexe biochemische processen die achter emoties schuilgaan toegankelijk en vermakelijk uitgelegd. Een breed scala passeert de revue: een gebroken hart, tranen van geluk, kippenvel, woede, vlinders in je buik, plankenkoorts en vele andere emoties.

Lees alvast een fragment

Gevoelens kunnen ons grijpen als een orkaan. Ze kunnen ons omverblazen, door ons heen kolken, kopje onderduwen en de adem benemen. Ze kunnen onsoptillen, dragen en laten vliegen. Gevoelens begeleidenstormachtige momenten in ons leven, maar zijn ook op heel rustige dagen altijd aanwezig. Soms ongemerkt, net als de lucht die we inademen. Maar in werkelijkheid zijn onze gevoelens het eerste dat we gewaarworden tijdens het ontwaken, en het laatste dat we ervaren voor we inslapen. Zin in eten, bewegen en seks. Blijdschap over onze familie, muziek of een geweldig idee. Angst waardoor we voorzichtig de straat oversteken, ergernis aan onrechtvaardigheid, gemiste kansen of de gemiste metro. De doffe pijn in onze maagstreek bij het verlies van een geliefd persoon. De nerveuze opwinding die bij een eerste date ons verstand benevelt. Bij elke gebeurtenis, elke gedachte, elke beslissing, bij elke afzonderlijke handeling zijn gevoelens betrokken. Zonder gevoelens kunnen we niets! Maar wat zijn gevoelens eigenlijk? Hoe, waar en waarom ontstaan ze? En kunnen we er invloed op uitoefenen?

Over de auteur

Julia Fischer (1984) is een bekende Duitse arts, wetenschapsjournalist en presentatrice. Ze heeft een column op de Duitse Radio 1 over emoties.

Wil je vaker op de hoogte worden gehouden van interessante boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!