Nieuw: De kracht van rust

Vanaf vandaag is de limited edition van De kracht van rust beschikbaar in de (online) boekhandel! De kracht van rust van Mirjam van der Vegt kwam in 2020 uit en werd een klassieker en bestseller. Dit najaar verschijnt een gelimiteerde luxe editie van dit boek dat al zo veel levens heeft veranderd en de prijs voor het Beste Spirituele Boek van 2021 won. Deze editie is bijgewerkt, komt met een nieuw hoofdstuk en wordt prachtig hardcover uitgegeven.

Over het boek

Jij leeft intens. In de spaarzame momenten dat je met je benen omhoog ligt, vraag je je af hoe je meer rust kunt inbouwen. Hoe leef je zo dat je je energiek voelt en niet steeds het gevoel hebt dat het net teveel is. Hoe ga je van streven naar leven? In dit boek ontdek je jouw haalbare weg. Want wie veel werkt, mag veel rusten. Wanneer je de reis naar je hart maakt en kiest voor gezonde gewoontevorming rondom rust, schieten werkplezier en kwaliteit omhoog. Werkenden van wereldformaat gingen je daar al in voor en geven praktische handvatten voor iedereen die druk ervaart in zijn bestaan.

Dit boek is niet de volgende to-do lijst om af te vinken, maar helpt je een nieuwe levenshouding te ontwikkelen. Alles wat vandaag op je pad komt, is genoeg. Ga zitten op je luie stoel, sla dit boek open en ontdek het goede leven door middel van acht praktische en tegendraadse levenslessen.

Lees een fragment

Vaak zijn we bang om te stralen omdat dit onzekerheid oplevert. Het is alsof we een punt zetten op een schoon schoolbord en zeggen: hier ben ik. Dat grote bord staat voor alles wat een mens nog niet weet. Wanneer je je impact vergroot, wordt ook je stip groter. Dat houdt in dat de rand van de cirkel op veel meer plekken grenst aan wat je niet weet. Hoe meer je weet, hoe beter je weet dat je weinig weet. Onzekerheid hoort erbij als je je impact vergroot en je licht laat schijnen.

De negentiende-eeuwse Deense filosoof Sören Kierkegaard schreef een boek dat ik alleen al om de titel op mijn nachtkastje heb liggen. Onverdeeld een ding te willen, heet het.  Hij zet uiteen wat dit betekent. Want wil jij beschikbaar zijn – onverdeeld één ding willen ‒ dan heeft dat een aantal consequenties. Beschikbaarheid confronteert je namelijk met de zaken waarvoor jij niet beschikbaar kunt zijn. Het leert je dat jij als een mens niet alles kunt.

 


Wil je vaker op de hoogte worden gehouden van interessante boeken, acties en interviews? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!