Nieuw: De kunst van het leven van Thich Nhat Hanh

Vandaag is het nieuwste boek van Thich Nhat Hanh verschenen.  Ben jij benieuwd naar de kern van Boeddha’s leer? In De kunst van het leven introduceert Thich Nhat Hanh zeven transformerende meditaties, die een volkomen nieuw licht werpen op ons leven, onze relaties en onze verbondenheid met de wereld. Met veel persoonlijke ervaringen laat hij zien dat iedereen een gelukkig, vredig en actief leven kan leiden.

Of bestel het e-book.

Over het boek

De kunst van het leven van Thich Nhat Hanh introduceert zeven transformerende meditaties, die een volkomen nieuw licht werpen op ons leven, onze relaties en onze verbondenheid met de wereld. De meditaties gaan terug op de laatste lezingen van Thich Nhat Hanh, kort voor zijn plotselinge ziekenhuisopname. Met veel persoonlijke ervaringen laat hij zien dat iedereen een gelukkig, vredig en actief leven kan leiden en ouderdom en dood open, vreugdevol en zonder angst tegemoet kan treden.

Lees alvast een fragment

We zitten zo dicht op de aarde dat we soms vergeten hoe mooi hij is. Vanuit de ruimte gezien is onze blauwe planeet opvallend levend, een levendig paradijs in een uitgestrekt en vijandig universum. Tijdens de eerste vlucht naar de maan stonden de astronauten versteld toen ze de aarde boven de desolate horizon van de maan zagen verrijzen. We weten dat er op de maan geen bomen, rivieren en vogels zijn. Tot nu toe is er geen enkele planeet gevonden met leven zoals wij dat kennen. De belangrijkste vrijetijdsbesteding van astronauten die in ruimtestations om de aarde cirkelen, is volgens de verslagen het in zich opnemen van het adembenemende zicht op de aarde. Van een afstand ziet hij eruit als een gigantisch levend, ademend organisme. Doordat ze de aarde in al zijn pracht en schoonheid zien, voelen astronauten een grote liefde voor de hele aarde. Ze weten dat miljarden mensen op die kleine planeet hun leven leven, met alle vreugde, geluk en pijn die daarbij hoort. Ze zien geweld, oorlogen, honger en de vernietiging van de natuur. Tegelijkertijd zien ze ook heel duidelijk hoe kwetsbaar en kostbaar deze prachtige, kleine blauwe planeet is en dat hij onvervangbaar is. Eén van de astronauten verwoordde het zo: ‘We gingen als technici naar de maan en kwamen als mensenvrienden terug.’

Over de auteur

Thich Nhat Hanh is een Vietnamese, boeddistische monnik, zenleraar, dichter en mensenrechtenactivist. Hij werd door Martin Luther King voorgedragen als kandidaat voor de Nobelprijs voor de Vrede. In simpele bewoordingen weet hij de essentie van de boeddhistische leer uit te leggen.