Nieuw: De kunst van veranderen

Vanaf vandaag is het boek De kunst van veranderen van Roel Verheul verkrijgbaar in de (online) boekhandel. In dit boek deelt

psycholoog Roel Verheul een beproefde methode om gewenste veranderingen te bereiken.

 

Over het boek

Veranderen is misschien wel de belangrijkste vaardigheid in ons leven en gelukkig kan iedereen zich deze kunst eigen maken. Het draait om drie dingen: willen, kunnen en doen. In zijn boek werkt Verheul de drie elementen uit in zeven stappen. In elke stap staan inspirerende lessen en oefeningen voor jezelf of voor in teamverband. Daarmee is dit inspirerende boek geschikt voor veranderi  ngen bij individuen en in organisaties.

Lees alvast een fragment

Hoe herken je nut of noodzaak tot verandering? Dat is heel eenvoudig. Een verandering is nuttig of nodig als je een verschil ervaart tussen de huidige en de gewenste situatie. Het kan zijn dat je somber bent terwijl je je liever vrolijk voelt. Of dat je een reis wilt maken maar ternauwernood je energierekening kunt betalen. Ook kan het zijn dat je herhaaldelijk bent beschuldigd van egoïsme, terwijl je onbaatzuchtigheid als persoonlijke waarde hoog in het vaandel draagt. Wat deze voorbeelden met elkaar gemeen hebben is dat er een kloof bestaat tussen de huidige en de gewenste situatie.

Elke discrepantie tussen de huidige en de gewenste situatie vormt in zekere zin een probleem voor je. En in ieder probleem ligt potentieel een wens tot verandering besloten. Zonder die verandering blijft de ervaren discrepantie bestaan en daarmee ook het probleem. Realiseer je dat er nogal wat nut of noodzaak nodig is voor een verandering. Je gaat pas tijd en energie in verandering steken op het moment dat je voldoende doordrongen bent van nut of noodzaak. Als pogingen om te veranderen mislukken, is het de vraag of je wel voldoende overtuigd bent van nut of noodzaak. Wil je het wel echt?


Wil je vaker op de hoogte worden gehouden van interessante boeken, acties en interviews? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!