Nieuw: De moeder van vooruitgang

Vanaf vandaag is De moeder van vooruitgang van Katrine Kielos-Marçal beschikbaar in de (online) boekhandel! Hoe goede ideeën worden genegeerd in een wereld gebouwd door mannen.

 

Over het boek

Stel je eens voor hoe onze wereld eruit zou zien als we vanaf het begin beter hadden geluisterd naar vrouwen – de visionaire denkers die eeuwenlang werden gemarginaliseerd? In De moeder van de vooruitgang onthult Katrine Kielos-Marçal hoe de onderdrukking van vrouwen niet alleen hen treft, maar ons allemaal. Door de geschiedenis heen zijn baanbrekende technologische innovaties, zoals de elektrische auto en de rolkoffer, belemmerd in hun ontwikkeling simpelweg omdat ze als te vrouwelijk werden bestempeld. Kielos-Marçal brengt vergeten bijdragen van vrouwen in de schijnwerpers en belicht blinde vlekken in onze geschiedenis. Als we eerder het vrouwelijke perspectief net zo universeel hadden erkend als het mannelijke, zou onze wereld onherkenbaar anders zijn geweest.

 

 

 

 

 

 

 

 

Of bestel het e-book 

Lees alvast een fragment 

Overal ter wereld worden vrouwen als een groter financieel risico beschouwd dan mannen. Ze hebben minder geld, bezitten minder goederen en bovendien doet hun lichaam vaak dingen zoals kinderen dragen en baren, die unieke economische risico’s met zich meebrengen. Daarnaast starten veel vrouwen schoonheidssalons, cafés en kinderdagverblijven, het soort bedrijven dat als minder ‘serieus’ wordt beschouwd.

En als vrouwen geen bedrijf beginnen in deze ‘frivole’ sectoren, dan richten ze vaak saaie, stabiele bedrijven op zoals een dokterspraktijk of accountantskantoor. Deze bedrijven missen het prestige van een technologische start-up; men denkt niet dat ze het groeipotentieel hebben waar investeerders naar op zoek zijn. Als gevolg daarvan krijgen ze vaak niet dezelfde prioriteit, vooral als het gaat om de echt grote cheques.

 

Over de auteur 

Katrine Kielos-Marçal (1983) is een Zweedse wetenschapsjournalist. Eerder verscheen van haar in het Nederlands Je houdt het niet voor mogelijk: Een jonge vrouw rekent af met (mannelijk) egoisme in de economie.