Nieuw: De ontdekking van de aarde

Het boek De ontdekking van de aarde van Huub Oosterhuis is vanaf vandaag verkrijgbaar in de (online) boekhandel. Oosterhuis reflecteert in De ontdekking van de aarde op taal, literatuur, geschiedenis en het woord God.


Of bestel het e-book.

Over het boek

De ontdekking van de aarde is een gloednieuwe bundel van Huub Oosterhuis’ essays. Dit boek maakt deel uit van het verzameld werk van Oosterhuis en bevat eerder verschenen, maar grondig bewerkte en nieuwe essays.

Oosterhuis reflecteert in De ontdekking van de aarde op taal, literatuur, geschiedenis en het woord God. Een rode draad door deze monumentale essaybundel is de bepalende invloed van het joods-christelijk geloof en de Bijbel op onze samenleving.

Lees alvast een fragment

Goed lezen gaat even ver als goed schrijven. Lezen is liefde, een van de ‘zeven manieren van Minne’. En zoals iedere liefde vormt en ordent lezen je geheugen en geweten, brengt je op fantasieën en scherpt je zintuig voor toekomst. Je bent er maar één. Uniek, oneindig, maar op je eentje, of, met een variant van de dichter Lucebert, op je ‘weentje’. Er maalt van alles in je hoofd, je denkt: ben ik de enige die zo denkt? voelt? maalt? Je bladert en bladert, leest hier een zin, daar twee. Je wilt lezen wat je leeft. Je zoekt naar zegsvrouwen en -mannen voor al het allene onzegbare zeker onzeker gewetene in je hoofd.

Over de auteur

Huub Oosterhuis (1933) schrijft dichtbundels, essays, liederen en leerdichten. Oosterhuis debuteert in 1961 met de bundel Uittocht en krijgt landelijke bekendheid als hij bij de uitvaartdienst van Prins Claus een persoonlijke overweging houdt. Oosterhuis is oprichter van De Populier – voorganger van De Balie – en De Rode Hoed en initiatiefnemer van De Nieuwe Liefde, een huis voor debat, bezinning en poëzie dat in februari 2011 haar deuren opende aan de Da Costakade in Amsterdam. Oosterhuis is redacteur van het Nieuwe Liefde Magazine (voorheen Roodkoper), ontving in 2002 een ere-doctoraat van de Vrije Universiteit voor zijn liturgische teksten en initieerde in 1993 de VSB Poëzieprijs. Voor meer informatie: www.huuboosterhuis.nl en www.denieuweliefde.com.

 

______________________________________________________________________________________________________________________________

Wil je vaker op de hoogte worden gehouden van interessante boeken, acties en interviews? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!